Press "Enter" to skip to content

ZRENJANINSKOM HORU POTREBNA PODRŠKA

Omladinski mešoviti hor MŠ Josif Marinković čine 35 talentovanih i posvećenih mladih ljudi, učenika muzičke škole, iz Zrenjanina, Kikinde, Ečke, Karađorđeva, Kovačice, Botoša, Elemira, Araca… koji već godinama osvajaju vredne nagrade na horskim festivalima i takmicenjima širom Evrope i na najlepši način predstavljaju našu zemlju. Ove godine se spremaju za 3. Internacionalno horsko takmičenje “Leonardo da Vinči” koje se održava u Italiji od 9. Do 12. Jula 2019.

Prenosimo:Z1info.rs

Hor je u periodu od 2006. do 2018. osvojio ukupno 42 nagrade, većinom prve, na značajnim festivalima i takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Posebno su ponosni na osvojena prva mesta na horskim takmičenjima u Belgiji, Austriji, Slovačkoj, Rumuniji, Italiji, Makedoniji… kao i na republičkim horskim takmičenjima u Srbiji.

O samom takmičenju dirigent hora Zorica Kozlovački kaže: “Naš hor bi se na takmičenju “Leonardo da Vinci” takmičio u dve kategorije: C – omladinski horovi i G – Folklorna muzika u horskim aranžmanima. Program koji odgovara propozicijama takmičenja za obe kategorije mi već uveliko vežbamo i mnogo nam se sviđa! U C kategoriji pevaćemo jednu divnu romantičnu kompoziciju “Abenlied”, modernu “Nyon, Nyon” uz koju imamo i koreofrafiju pa nam je zato jako zabavna i našu “Nišku banju”. A u kategoriji G, spremamo “Igrale se delije” iz Srbije, makedonsku “Rum Dum Dum” i italijansku tradicionalnu pesmu “ Bella Ciao”.

Horska takmičenja u Italiji uvek su na visokom umetničkom nivou i velika je čast i odgovornost pevati na njima jer dolazi puno dobrih horova. Na takmičenju se dodeljuju zlatna, srebrna i bronzana diploma po broju bodova koje hor osvoji, nagrada publike, razne diplome za stilske epohe, koreografije, solo glasove…. za kao i Grand Prix takmičenja što je jako uzudljivo!
U okviru festivala naši horisti bi učestvovali osim u takmičarskom delu i u zajedničkom pevanju kao i u horskim radionicama eminentnih svetskih stručnjaka iz ove oblasti.”

Hor veruje u podršku naše zajednice koja ih poznaje i prati već godinama. Da bi ovako velik ansambl otputovao na takmičenje troškovi su vrlo veliki. Kotizacija za učešće hora na takmičenju, prevoz, smeštaj, hrana, garderoba…. Podržaće ih roditelji pevača, škola a nadaju se i finansijskim sredstvima od projekata upućenih Gradu Zrenjaninu, Pokrajini, Republici i drugim fondacijama i donatorima.

Pored doniranja preko platforme donacije.rs preko linkahttps://www.donacije.rs/projekat/omladinskihor/ kampanju za odlazaknašeg hora na takmičenje u Italiju možete podržati i direktnom uplatom na žiro račun udruženja “Major Music” 200-2783910101009-86 Banka Poštanska štedionica A.D. Sve uplate će biti evidentirane i na sajtu Donacije.rs i dodate sve ukupnom iznosu. Pročitajte sve detalje o kampanji na LINK i podržite ih još danas kako bismo osigurali da 35 pevača otputuje u Italiju! Svaka donacija je vredna.

Pratite objave hora na njihovoj fejsbuk stranici https://www.facebook.com/horjosif/?modal=admin_todo_tour

www.donacije .rs je humanitarna platforma za grupno finansiranje neprofitnih kampanja. Pomoću nje je omogućeno masovno prikupljanje sredstava elektronskim putem. Usmereni su na unapređenje lokalne filantropije i pomoć kampanjama koje su orijentisane na obrazovanje, kulturu, umetnost, mlade, decu…. Njima se dopala naša vizija i pružili su nam veliku podršku u pokretanju kampanje. Mi se nadamo da će naša priča

Udruženje „Major Music“ je osnovano 2013. Godine. Osim podrške Omladinskom horu, pri udruženju je osnovan i uspešno radi Mešoviti hor “Pannonica”. Misija udruženja “Major Music” je da afirmise umetnost, muziku, pre svega horsko pevanje. Horsko pevanje razvija solidarnost, drugarstvo, samopouzdanje, kreativnost, svesnost… Ovakav vid rada jača empatiju, socijalne veštine i timski rad. Udruženje je uspešno realizovalo više projekata – horskih takmičenja, festivala i horskih radionica.
E mail: major.music.zr@gmail.com

Našoj zajednici su potrebni mladi ljudi koji je svojom energijom i znanjem na najbolji način predstavljaju.
Pevači na ovo sve dodaju: “Mi smo u našim mislima već na sceni i pevamo iz sveg srca i glasa, podržite nas i budite i vi deo nase raspevane ekipe”

Liked it? Take a second to support Redakcija on Patreon!

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *