fbpx Press "Enter" to skip to content

Zrenjaninskim poslanicima preko 24 miliona – A šta je dobio Zrenjanin?

Za plate, troškove i službena putovanja poslanika u Skupštini Srbije, koji imaju prebivalište u Zrenjaninu, u periodu od 2016. do kraja 2019. godine, iz budžeta je isplaćeno više od 24 miliona dinara.

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) objavio je bazu podataka u kojoj se nalaze podaci o troškovima poslanika u Skupštini Srbije. Među njima se nalaze i Mirko Krlić, Stanislava Janošević i Elvira Kovač poslanici iz Zrenjanina.

CINS
CINS
CINS

Poslanik u Skupštini Srbije pored stranke koja ga je kadidovala trebalo bi da zastupa i mesto iz kog dolazi, na žalost to nije slučaj. Zrenjanin je grad koji više od jedne decenije nema ispravnu vodu za piće ali poslanici koji su prethodnih godina u republičku Skupštinu dolazili iz našeg grada nisu smatrali da ovo pitanje tereba da se nametne kao tema za razgovor.

Kancelarija za komunikaciju narodnih poslanika s građanima koja je u Zrenjaninu otvorena uz finansijsku podršku USAD-a nikada nije funkcionisala, građani Zrenjanina ali i novinari nisu mogli da nađu narodne poslanike, stiče se utisak da je ova kancelarija otvarana samo u kampanjama za razne izbore.

Ostaje nejasno kakav benefit Zrenjanin i njegovi građani imaju od svojih predstavnika u Skupštini Srbije. Poslanici su svoj benefit ostvarili kroz nadoknade koje kako i sami možete videti nisu male.

foto: shutterstock