Press "Enter" to skip to content

ZRENJANINSKA VODA: Serija lažnih obećanja, praznih priča, obmane građana.

Redakcija
Pratite nas

Latest posts by Redakcija (see all)

Januar 2012. godina

Početkom godine Gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov izjavio je da bi na proleće trebalo da počne gradnja postrojenja za prečišćavanje pijaće vode u tom gradu. Takođe je naglasio da će se lično založiti da se sva proceduralna pitanja kojih je mnogo reše u što kraćem roku. Svestan da je voda „jedan od gorućih problema“ Zrenjanina, i da će do proleća ovaj problem dobiti konačno rešenje.

Januar 2014. godina

Rešenje u vidu fabrike vode. Nemačka kompanija Vasertehnik (WTE) koja sa Gradom Zrenjaninom potpisala ugovor o izgradnji fabrike vode u aprilu 2012. godine i dat je rok od tri godine za izgradnju fabrike za prečišćavanje pijaće vode, posao vredan 25,6 miliona evra.

Februar 2014.godina

Na sednici Skupštine grada Zrenjanina je razrešen vršilac dužnosti direktora javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Bojan Putić i na to mesto imenovan Goran Tajdić. Goran Knežević tada izjavljuje da je ova promena u interesu građana Zrenjaninu koji moraju dobiti čistu i ispravnu vodu, a da predhodni direktor nije bio na visini zadatka. Tajdić je rekao da je prihvatio ponudu, jer, sada može javno da pokaže na koji način može da se vodi javno preduzeće, ali i da se što pre nađe rešenje za zdravu pijaću vodu u Zrenjaninu.

Mart 2014. godina

Vanredna sednica Skupštine grada dala je saglasnost da se raskine ugovor za izgradnju postrojenja za prečišćavanje pijaće vode u Zrenjaninu, koji je zaključen 18. aprila 2012. između JKP “Vodovod i kanalizacija” i nemačke kompanije “VTE Vasertehnik”.

Februar 2015. godina

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Zrenjaninu Goran Knežević je izrazio veliko zadovoljstvo što će potpisivanjem Ugovora sa italijanskom kompanijom “Gruppo Zilio SPA” građani Zrenjanina za osam meseci piti zdravu pijaću vodu.

“Višedecenijski problem, sa mnogo pokušaja, nažalost neuspešnih, a ja sam siguran da ćemo za osam meseci imati zdravu pijaću vodu. Mislim da je ovo veliki i značajan događaj za Zrenjanince, kada možemo da kažemo da će za osam meseci u našim česmama biti zdrava pijaća voda, ali ne samo u gradu Zrenjaninu, već krećemo da rešavamo taj problem i u 22 naseljena mesta, što je takođe dobra vest” – kazao je tada gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. 

Oktobar 2015. godina

“Počela izgradnja postrojenja – Zrenjanincima zdrava pijaća voda do kraja godine” ovako je najavljen početak izgradnje ovog postrojenja 21. oktobra kada su gradonačelnik Janjić, generalni menadžer kompanije “Grupo Zilio” za Srbiju Nenad Obradović i direktor JKP “Vodovod i kanalizacija” Goran Tajdić svečano otvorili radove na izgradnji postrojenja.,

Septembar 2016. godina

Oprema za fabriku vode dopremljena u Zrenjanin. Ivan Dević tada VD direktora je u izjavi za medije rekao sledeće:
“Dokaz da sve ide po planu jeste i činjenica da je juče stigla oprema za reverznu osmozu i biće montirana za dvadesetak dana, tako je predviđeno planom. Ja sam inženjer i nisam političar i zaista nisam opterećen time da li ćemo fabriku vode imati decembra ove godine, ili u januaru. U suštini, ništa se neće desiti što bi moglo zaustaviti projekat izgradnje fabrike vode – rekao je Dević. Kako je naglasio, Zrenjanin će imati ispravnu pijaću vodu vrlo brzo, već za nekoliko meseci.”

Decembar 2018. godina

Voda iz novog postrojenja puštena je u gradsku vodovodnu mrežu grada Zrenjanina. Voda je puštena zbog testiranja opreme i pripreme za početak ugovorom definisanog probnog rada postrojenja za prečišćavanje. Tada je takođe najavljeno da će u najkraćem roku voda biti spremna za upotrebu, tačnije da će građani dobiti ispravnu vodu.

Mart 2019. godina

Na sajtu Grada Zrenjanina osvanula je infromacija, a odnosila se na prečistač vode. Prema navodima, na korišćenje vode čekaće se do leta, jer ispitivanja još uvek traju.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *