fbpx Press "Enter" to skip to content

Zrenjaninska obilaznica kao Skadar na Bojani

Izgradnja obilaznice oko Zrenjanina traje preko dve decenije.

Toliko najava, pomeranja rokova, obećanja i izvinjavanja čelnika grada i ništa. Zrenjaninska akcija (ZRAK) je započela monitornig teretnog saobraćaja koji prolazi kroz Zrenjanin. Naime njihov član Bekim Rukeci je od 7 do 18 časova, fotografisao svaki kamion koji je prošao magistralom.

foto: ZRAK

Ovim brojanjem kamiona ZRAK je želeo da ukaže na neophodnost obilaznice kao i pogubno delovanje kamionskog saobraćaja ovom trasom po infrastrukturu grada. Jednog dana kada obilaznica bude otvorena, popravka puteva mora biti urađena što ce koštati sve građane Zrenjanina. ZRAK ne želi da licitira sa razlogom višegodišnje izgradnje obilaznice niti sa razlogom kašnjenja. ZRAK želi da ukaže nadležnima da se ne igraju sa strpljenjem građana koje je već toliko smanjeno zbog poznatog razloga fabrike vode. Podaci koje je ZRAK dobio ovim brojanjem biće ustupljeni svakome ko želi i može da pomogne u ubrzanju problema sa obilaznicom” – kažu u ZRAKu.

Građani Zrenjanina su strpljivi, ali i to ima svoju granicu, kao što smo videli na primeru sa kafilerijom, zaključuju u Zrenjaninskoj akciji.

izvor: ZRAK

KRATKA HRONOLOGIJA IZGRADNJE OBILAZNICE

2002. godina

Predsednik opštine Milan Čežek najavljuje kao prioritet izgradnju obilaznice  “Radi se o dosta velikoj investiciji za naše mogućnosti, ali mi je moramo ostvariti, mislim da smo konačno uspeli da zatvorimo i finansijski plan, tako da je realno očekivati okončanje te prve faze radova do kraja leta”- izjavio je tada Čežek.

2006. godina

Goran Knežević je 2006. godine kao tadašnji predsednik opštine Zrenjanin(Demokratska stranka) na otvaranju jednog dela obilaznice najavio izradu projektno-tehničke dokumentacije za nastavak gradnje obilaznice i obećao građanima da će ona biti završena u najkraćem roku.

2008. godina

Aleksandar Marton(LSV) predsednik Skupštine Grada Zrenjanina i Branisalv Knežević(LSV) direktor JP “Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina” u poseti MZ “Žarko Zrenjanin” 23. septembra 2008. godine i razgovoru sa građanima obećali su da će rešiti problem vezan za prolazak teškog saobraćaja kroz grad i da će to biti učinjeno izgradnjom obilaznice u što hitnijem roku.

2010. godina

Direktor Direkcije za izgradnju grada Branislav Knežević (LSV) je povodom rasprave na sednici Gradske skupštine izjavio da će problemi vezani za tranzitni saobraćaj biti rešeni do 2013. On je je najavio da bi na proleće mogla početi izgradnja mosta na Begeju, koji bi mogao da bude završen 2012. godine, što znači da bi kompletna obilaznica mogla biti završena do 2013.

2010. godina

Tadašnji gradonačelnik Mileta Mihajlov (DS) je posle razgovora sa stanovnicima ulica 6. maja i Principove takođe naveo da je izgradnja obilaznice prioritet i najavio hitno rešavanje ovog problema.

2012. godina

Kada je posle izbora Goran Knežević (SNS) izabran za novog gradonačelnika Zrenjanina on je u prvim izjavama za medije najavio da će ispraviti sve greške prethodne vlasti a sada već kao po pravilu prvi projekat je izgradnja obilaznice, Knežević se na mestu gradonačelnika zadržao malo više od nedelju dana.

2013. godina

Pomoćnik gradonačelnika Darko Karan (SNS) najavljuje početak radova na obilaznici u aprilu 2013. godine i njen brz završetak.

2018. godina

Zorana Mihajlović je zajedno sa ministrom privrede Goranom Kneževićem (SNS) posetila Zrenjanin i radove na obilaznici, najavili su kraj radova za dve godine.

2019. godina

Izvođač radova Milan Dimitrijević ispred kompanije „Bauwesen“ rekao je da su radovi na najzahtevnijem poslu a to je izgradnja mosta, u dinamici. Takođe je najavio kraj radova za 15. oktobar.

2020. godina

Gradonačelnik Čedomir Janjić (SNS) je na konferenciji za novinare početkom godine rekao da se posle 27 godina gradi most u Zrenjaninu koji se nalazi na trasi obilaznice i da će svi radovi biti završeni krajem krajem 2020. ili najkasnije početkom 2021.

2021. godina

Gradonačelnik Simo Salapura u izjavi za “List Zrenjanin”

“Nadam se da nije daleko trenutak kada će taj značajni magistralni prsten oko grada biti završen i celokupan tranzitni sadržaj biti izmešten sa gradskih ulica”

Foto: zrenjanin.rs

Prijavite se na naš newsletter i vesti iz Zrenjanina stizaće na vašu adresu

[newsletter_form type=”minimal” lists=”undefined” button_color=”undefined”]