Press "Enter" to skip to content

Zrenjaninci ne odustaju, sedmi put protest!

Na večerašnjem okupljanju su govorili Siniša Kovačević poznati srpski dramski pisac i reditelj, kao i  student prava Petar Mitov.

Na početku je Ivan Olajić pročitao zahteve upućene Aleksandru Vučiću koji treba da se ispune do 13. aprila a koje je formulisao Savez za Srbiju predhodnih dana. Na kraju svog izlaganja je pozvao građane da od sledećeg četvrtka u kutiju koja će biti postavljena pored ozvučenja daju novčani prilog za organizaciju prevoza tog 13. aprila i odlaska na veliki miting u Beograd.

Petar Mitov je na početku svog izlaganja izrazio zahvalnost hrabrim ljudima koji organizuju ovaj skup i što su pozvali njega da se obrati.

Čuo sam da se po manjim mestima skupljaju članovi SNS-a i da snimaju govornike i građane koji dolaze na proteste, ovom prilikom ih molim da mi dostave snimak mog govorarekao je Mitov.

Takođe je rekao da u organizaciji ovih protesta učestvuje od samog početka, što znači jedna četvrtina godine. Neizdrživo je stanje u državi i svojim prijateljima stalno ponavljam da je to energija koja me pokreće svake nedelje iznova – reko je Mitov.

Siniša Kovačević je takođe orhabrio ljude u manjim mestima koji su svedeni na ime i prezime a dok je u Beogradu masa, takođe je rekao da je to razlog više da energija opstane jer je lako šetati u Beogradu ali nije lako tamo gde oni koji prate znaju po imenu svakog učesnika šetnje.

“Hrabri ste, doteralo je Cara do duvara. Da liste vi ljudi koji mogu da žive u strahu, da odete iz ove zemlje zato što ste gladni, da gledate decu preko skajpa, da se plašite za svoje radno mesto?” – upitao je Kovačević.

Boj se ovna, boj se govna. A kad ću živjeti?”  citirao je Mešu Selimovića Siniša Kovačević.

Kolona je posle govora Siniše Kovačevića krenula ustaljenom rutom i završila kod Gradske kuće gde je Petar Mitov ispred ulaza ostavio poruku Gradskoj upravi…

Liked it? Take a second to support Redakcija on Patreon!

One Comment

  1. Vanja Vanja март 15, 2019

    Pre neki dan u Kladovu SNS aktivisti popisivali i fotografisali prisutne na skupu Boška Obradovića na trgu u tom gradu.Istog dana direktor Hidroelektrane Đerdap 1 lično vršio pritisak na zaposlene da se upišu na spisak za podršku Vučiću i obavežu se da prisustvuju mitingu SNS-a u subotu 16.03.2019. KAO U SEVERNOJ KOREJI.
    Živela Srbija….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *