fbpx Press "Enter" to skip to content

Zrenjanin sutra bez vode zbog radova na remontu trafostanice

Zbog radova “Elektrodistribucije Srbije” na redovnom remontu trafostanice sa koje se vrši napajanje bunarskih pumpi na izvorištu odakle se Zrenjanin snabdeva vodom doći će do prekida vodosnabdevanju na teritoriji celog grada.

Kako je iz “Vodovoda i kanalizacije” najavljeno, do prekida vodosnabdevanja doći će prilikom isključenja napajanja u 8.30 časova, a normalizacija vodosnabdevanja u gradu uslediće 45 minuta nakon završetka radova Elektrodistribucije i puštanja trafostanice u rad, odnosno oko 13,15 časova.

To je vreme koje je potrebno da se postigne pun kapacitet rada bunarskih pumpi i stabilizuje pritisak vode u gradskoj vodovodnoj mreži.
Kad se stvore potrebni uslovi JKP „Vodovod i kanalizacija“ će uključiti agregate za napajanje bunarskih pumpi pa se očekuje da će u periodu od 10,30 do 12 časova biti obezbeđeno snabdevanje grada vodom slabijeg pritiska, zbog čega postoji mogućnost da viši spratovi u objektima kolektivnog stanovanja budu bez vode. Iz tog razloga apelujemo na sve korisnike u gradu da racionalno troše vodu kako bi ista, u pomenutom periodu, bila obezbeđena svima.

Prema najavama iz Elektrodistribucije u slučaju loših vremenskih uslova radovi će biti odloženi.