fbpx Press "Enter" to skip to content

Zrenjanin: Promocija romana Branka Rosića “Za sutra najavljuju konačno razvedravanje”

Promocija novog romana Branka Rosića “Za sutra najavljuju konačno razvedravanje” u organizaciji portala zrenjanindanas.rs i pokreta Novi optimizam održana je večeras u Zrenjaninu.

O knjizi su govorili Dragoljub Draža Petrović i Branislav Guta Grubački.

Ovo je prvo predstavljanje Rosićevog romana, nakon Beograda. Promocija je održana prepunom u klubu Biblioteka.

Govorilo se o romanu, o Saši i Igoru glavnim junacima ove Rosićeve priče i o tome koliko je ovaj roman autobiografski. Rosić je rekao da je “biografsko je samo to što sam uneo lične afinitete prema gradovima koje sam posetio. Knjigu sam pisao kad mi je umrla majka, i da bi jako voleo kada bi sad mogao da joj pošaljem poruku da sam u Zrenjaninu koji nam je svima bio uvek jako bitan”

Pored romana, razgovaralo se i samom autoru, Draža i Guta koji se sa Rosićem poznaju decenijama su prepričavali anegdote iz života i druženja sa Brankom, divno veče i divni sagovornici.

Velike livade u kojima je Rosić odrastao pominju se u ovom romanu kao i u predhodnom pa smo veče završili citirajući deo iz intervjua koji je Rosić dao za naš portal “ U doba mog detinjstva postojala je kritika baletske predstave, a danas nema prikaza niti knjiga niti filmova. Da se ponovim- Sve je bilo idealno dok su bile Velike Livade, a onda su preimenovane u Aleksandrovo.”

Foto: Ljiljana Stojaković

Uskoro će na našem YouTube kanalu biti postavljen i mali film o ovoj promociji.