Press "Enter" to skip to content

Zrenjanin predstavio komisiji ACES Europe kandidaturu za “Evropski grad sporta 2021”

Grad Zrenjanin, posredstvom video-linka, predstavio je danas članovima komisije Evropske asocijacije prestonica i gradova sporta (ACES Europe), sa sedištem u Briselu, kandidaturu za “Evropski grad sporta 2021”.

Digitalnoj evaluaciji kandidature, organizovanoj u Gradskoj kući, prisustvovali su zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i članovi stručnog tima koji je pripremio evaluaciju Zrenjanina za titulu “Evropski grad sporta 2021”: Simo Salapura, sportski stručnjak i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, Vukosava Đapić Atanacković, bivša atletska reprezentativka i sekretar Sportskog saveza Grada Zrenjanina, Jovan Lekić, predsednik Saveza za školski sport, Bojan Mijatov, nekadašnji rvački reprezentativac i direktor Javne ustanove “Sportski objekti” i Siniša Onjin, kustos Narodnog muzeja u Zrenjaninu.


Ovakvo predstavljanje grada organizovano je jer je, s obzirom na situaciju zbog pandemije koronavirusa, onemogućen dolazak predstavnika i članova komisije ACES Europe, i njihovo neposredno upoznavanje sa sportskom istorijom, potencijalima i svim onim što Grad Zrenjanin kandiduje za “Evropski grad sporta 2021”. Na čelu komisije koja je pratila evaluaciju Zrenjanina danas je bio Đan Frančesko Lupateli, predsednik ACES Europe, koji je čestitao zrenjaninskom stručnom timu na profesionalnoj i dobro pripremljenoj prezentaciji.
  
Sportski Zrenjanin prezentovan je kroz bogatu tradiciju, visoke sportske domete, sportsku masovnost i organizovanost, organizaciju velikih takmičenja i značajna ugaganja u sport i sportsku infrastrukturu. Predstavljena je i prigodna brošura, na engleskom jeziku, a pripremljen je i prigodan video-materijal, zahvaljujući angažmanu Udruženja “Pečat”.


Podrška kandidaturi Zrenjanina stigla je od Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Sportskog saveza Vojvodine, iza kojih su i lično stali pokrajinski sekretar Vladimir Batez i predsednik Sportskog saveza Slobodan Boškan, naši istaknuti olimpijci. Naravno, podršku su dali i proslavljeni zrenjaninski sportisti, osvajači olimpijskih, svetskih i evropskih medalja Branislav Simić, braća Grbić, Momir Rnić, Milorad Stanulov, Slobodan Nikić, Miroslava Najdanovski, Jovana Brakočević, Žarko Čabarkapa.

Izvor/Foto: zrenjanin.rs

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *