fbpx Press "Enter" to skip to content

Zrenjanin: Na gradskom kupalištu održana vežba “Peskara 2021”

Vežba pripadnika civilne zaštite “Peskara 2021” održana je danas na zrenjaninskom kupalištu “Peskara”.

“Peskara 2021” ima za cilj da kroz mere civilne zaštite predstavi ljudstvo, tehniku i organizacione sposobnosti jedinica civilne zaštite opšte namene grada Zrenjanina.

Vežba u suštini predstavlja deo preventivnih aktivnosti sa ciljem da jedinice civilne zaštite budu jedan uigran i jedinstven tim sa razrađenim sistemom komandovanja i da se edukacijom na ovaj način podigne svest o bitnosti civilne zaštite.

U prisustvu članova tima za kontrolu izvođenja vežbe, šefa tima, građana i medija, u složenoj taktičko – pokaznoj vežbi prikazana je tehnika gašenja požara, evakuacije ugroženih lica, uspostave komunalnog reda, davanja prve medicinske pomoći, zbrinjavanja evakuisanih lica, rada poverenika i jedinica civilne zaštite opšte namene, logističke podrške i sinhronizacije učesnika.

Komandir jednice civilne zaštite u Zrenjaninu Miroslav Sladojević zahvalio je svima koji su učestvovali u ovoj vežbi – jedinici civilne zaštite grada Zrenjanina, Vatrogasno – spasilačkom bataljonu, pripadnicima dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD), Crvenog krsta Zrenjanin, Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja “Dr Boško Vrebalov” i ustanove “Rezervati prirode”.

Ova aktivnost realizovana je kao projektna aktivnost, a projekat je realizovan uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i vežba je trebala da prikaže zajedničko delovanje – rekao je Sladojević i naglasio da nije prvi put da se na istom lokalitetu i obimu održava ovakva vežba.

Ovim smo želeli da prikažemo deo sposobnosti i opreme koja je dobijena i koja se koristila tokom vežbe – rekao je Sladojević.

Naveo je da jedinicu civilne zaštite čini 25 ljudi i podsetio da je Grad Zrenjanin potpisao ugovor sa DVD po kome oni takođe predstavljaju pripadnike civilne zaštite, a njih je oko 300.

Izvor / Foto: zrenjanin.rs

Comments are closed.