fbpx Press "Enter" to skip to content

Zrenjanin je domaćin 11. Festivala stripa „Stripolis“

Zrenjanin je domaćim 11. Festivala stripa „Stripolis“ od 17. do 19. septembra. Manifestacija će se održavati na dve lokacije, u Kulturnom centru Zrenjanina i Galeriji ALUZ Narodnog muzeja. Kako je najavljeno, festival se neće odvijati po ustaljenom programu kao prethodnih godina, već je zbog bezbednosti građana prilagođen trenutku.

Festival neće biti ništa manje interesantan od prethodnih. Očekujemo dolazak zanimljivih gostiju iz sveta stripa, a potrudićemo se da u gradu na nekoliko prostora napravimo kvalitetne izložbe. Oni koji budu sprečeni da festival „Stripolis“ prate uživo, moći će to da urade i na online platforma – kaže Vladimir Đurić iz KC Zrenjanin.

Kako navodi, ovogodišnji koncept će pored izložbenih postavki i dalje biti prepoznatljiv po gostima od kojih će publika imati priliku da čuje veliki broj tema koje su pored stripa usko vezane za popularnu kulturu i njena značenja. Branko Đukić, autor projekta i urednik časopisa autorskog i internacionalnog stripa „Stripolis“ najavio je izlazak novog broja čaospisa “Stripolis”koji se objavljuje u okviru izdavačke produkcije KCZR.

-I ove godine iz štampe će izaći novi broj časopisa „Stripolis“. Novi broj donosi stripove poznatih svetskih autora Osval Viola, Enrike Sančez Abuli, Gvido Krepaks.Osim njih, postoje i autori čije stripove ostavljamo kao iznenađenje. Časopis je odlično odštampan na kvalitetnom 130 gramskom kunzdruk papiru – kaže Branko Đukić.

Organizator festivala je Kulturni centar Zrenjanina, a pokrovitelj grad Zrenjanin.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *