fbpx Press "Enter" to skip to content

ZRAK pokreće peticiju za povlačenje Zakona o kumunalnim delatnostima

Aktivista Zrenjaninske akcije (ZRAK) Bekim Rukeci izjavio je danas u Beogradu da će ta organizacija pokrenuti potpisivanje peticije za povlačenje Zakona o komunalnim delatnostima, koji je donet 2018. godine, koji omogućava privatno partnerstvo u gradskim sistemima za vodosnabdevanje.

Predstavnici Zrenjaninske akcije su, u znak protesta što taj grad već 17 godina nema vodu za piće iz gradskog vodovoda, ispred zgrade Predsedništva Srbije održali mirni protest sa istaknutim transparentom “Zrenjanin je žedan!!!”.

Rukeci je za agenciju Beta izjavio da je protest organizovan u Beogradu zato što protestne šetnje i vožnje u Zrenjaninu, koje se održavaju od jula ove godine, nisu dale rezultat i “nema povratnih informacija” o tome šta se dešava sa privatnom Fabrikom vode koja ne radi, a “gradonačelnik se obraća preko medija nekim floskulama”.

“Fabrika vode je izgradjena i ne radi, u vlasništvu je privatnika, oko nje ima koruptivnih radnji. Potrošačka korpa u Zrenjaninu ne važi, mi imamo još 6.000 do 10.000 dinara mesečno za vodu. I dalje nemamo vodu, uskraćeno nam je osnovno ljudsko pravo na vodu”, rekao je Rukeci.

On je dodao da će ZRAK u narednim danim prerasti u Inicijativu, i da će potpisivanje peticije sa zahtevom da se poništi Zakon o komunalnim delatnostima proširiti na celu Srbiju “jer ono što se desilo Zrenjaninu može da se desi svakom gradu”.

On je najavio da će peticija u okviru akcije “Borba za vodu”, kada bude sakupljen dovoljan broj potpisa, biti predata Vladi Srbije.

Foto: Autonomija.info

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *