Press "Enter" to skip to content

ZORAN SANDIĆ (DSS): ČELNICI GRADA I „VODOVODA“ MORALI BI DA SE OGLASE

Zajedno sa ostalim članovima Udruženja „Inicijativa za vodu“, Demokratska stranka Srbije pažljivo prati dešavanja u Zrenjaninu vezana za obećanje vladajuće stranke i gradskih čelnika da će rešiti problem nedostatka zdrave pijaće vode. GO DSS-a podseća da nikad nismo prikupljali političke poene i bili zlonamerni kada je u pitanju zajednički interes Zrenjaninaca – da se problem vode za piće jednom zauvek reši.
-Skoro tri meseca od puštanja u probni rad „prečistača“ na Mihajlovačkom putu, iz “Grupe Zilio”, JKP „Vodovod i kanalizacija“ ali i iz lokalne samouprave niko ništa jasno i glasno da kaže o kvalitetu vode koju Zrenjaninci imaju u svojim kuhinjama i kupatilima, a stiže im iz cevi „Vodovoda“. Investitor „fabrike“ na Mihajlovačkom putu se hvali da je voda ispravna na izlasku iz postrojenja i pri ulasku u vodovodnu mrežu, a da to potvrđuju analize laboratorija „Grupe Zilio” i JKP „Vodovoda i kanalizacija”, kao i privatne laboratorije u Beogradu te Instituta za javno zdravlje Zrenjanina.
Rezultati analiza koje je pre više od mesec dana „Inicijativa za vodu“ uradila u Institutu za javno zdravlje Novog Sada nisu, nažalost, ohrabrujući. Analize svedoče da i u prečišćenoj vodi ima viška arsena, bora i amonijaka. Da smo u pravu pre mesec dana potvrdio je i zrenjaninski Institut za javno zdravlje ističući da je “voda na slavinama promenljivog kvaliteta” i da ima određenih „iskakanja“ –poručuje Zoran Sandić, predsednik Gradskog odbora DSS-a.
Navodeći kao razlog za to samo opšte dobro sugrađana, rukovodstvo zrenjaninskog DSS-a poziva gradske čelnike ali i poslovodstvo „Vodovoda“ da pažljivo sagledaju sve činjenice kada je u pitanju „fabrika vode“, njene mogućnosti da vodu učini bezopasnom po zdravlje onih koji je piju, da u rešavanje ovgog deceniskog problema uključe ljude od struke, kao što je prof.dr Božo Dalmacija ali i o količini vode koja je Zrenjanincima potrebna tokom letnjih meseci. U tom kontekstu, kažu iz DSS-a, nadležni bi mogli da se osvrnu na pritužbe građana da već na četvrtom spratu svojih stambenih zgrada proteklih nekoliko dana, kada je temperatura napolju najzad porasla, zbog slabog pritiska nisu imali vodu. Sugrađanima čelnici JKP „Vodovod i kanalizacija“ treba da objasne i zašto su metar od ograde „fabrike vode“ iskopali rov i u koju svrhu u njega polažu cev prečnika 20 santimetara. Da li, možda, ovim „baj pasom“ žele da vodu iz gradskih bunara dostavljaju Zrenjanincima mimo filtera Obradovićevog „Sinerteka“ i njegovog navodnog partnera u ovoj investiciji, italijanske „Grupe Zilio“.
L.Z.

Zoran Sandić- predsednik GO DSS Zrenjanin

Kanal koji iza „fabrike vode“ povezuje Mihajlovački drum, odnosno Grad sa „Vodovodom“

Liked it? Take a second to support Redakcija on Patreon!

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *