fbpx Press "Enter" to skip to content

Zelene brigade stižu u Zrenjanin

Ne moraš voleti politiku. Voli svoj kraj. Učini nešto konkretno za svoju zajednicu.

Zelena stranka oformila je Zelene brigade koje će otpočeti akciju neprestanog čišćenja dečjih igrališta, parkovskih prostora, zelenih površina između zgrada i drugih javnih površina, koje su zatrpane opušcima, čepovima, flašama, kesama i drugim smećem. 

Nakon dosadašnjih uspešnih akcija, Zelene brigade ovog vikenda dolaze u Zrenjanin.

Vreme okupljanja je u subotu, 9. marta 2019., u 10h.

Lokacije: naselje 4. juli i Lesnina.

Pridružite nam se i Vi kako bismo zajedno očistili i ulepšali Zrenjanin.

Tokom akcije Zelene brigade će sakupljati i uklanjati otpad sa zajedničkih prostora u gradskim kvartovima i naseljenim mestima.

Ambijent čini čoveka. Parkovi, igrališta i ulice su lice jednog grada. Njegove najpozitivnije tačke. Izvori dobre energije. Zdravlja i sreće. Danas su sve slobodne površine namenjene relaksaciji zatrpane najrazličitjim đubretom. Od špriceva i igli, preko kesa i flaša, do pikavaca. Najdrastičniji primer su dečja igrališta koja su pretvorena u javnu pepeljaru. Oaze dečije radosti svakodnevno se zatrpavaju pikavcima, limenkama, flašama, kesama, paklicama, kutijama, čepovima od piva, i drugom ambalažom. Na taj način se ugrožava zdravlje dece koja se igraju u pesku, kao i zdravlje ostalih građana. Takođe, razbacano đubre negativno utiče na razvoj turizma, jer šalje lošu sliku o našim gradovima, ali i kompletnom društvu.

– Zelena stranka polazi od toga da ni najorganizovanije komunalne službe ne mogu očistiti sve površine koje koriste građani, ako se ne vodi računa o zajedničkoj higijeni, ako se baca smeće ko gde stigne. Zelena stranka će pokazati kako treba čuvati zajedničke prostore izvan ulica i trotoara. Zato je neophodno da dosadašnji neodgovorni odnos svih nas prema zajedničkim zelenim površinama i urbanim celinama za zajedničke aktivnosti, zamenimo odgovornim pristupom, tako što ćemo očistiti smeće koje zatrpava naše gradove. Ovo je prilika svakome od nas da pomogne svojoj zajednici. Cilj nam je da formiramo volontersku organizaciju, da okupimo građane koji ne žele da se bave politikom, ali žele da učine nešto konkretno za dobrobit svoje zajednice – kaže Goran Čabradi, predsednik Zelene stranke.

One Comment

  1. Komšija Komšija 11/03/2019

    Sve je to lepo al te parkove i igralista treba da održavaju oni koji uzimaju novac za to.

    Nije prvi put da se mi roditelji pobrinemo oko čistoće i higijene na igralištima ispred naše zgrade jer evo prošle nedelje lepo vreme pa su „pokupili“ opalo lišće.

    Pozdravljam akciju i budimo svi u pet miliona da očistimo Srbiju od nerada straha lenjosti zavisti ogovaranja i opštre desrukcije društva i naroda ove zemlje.

Comments are closed.