fbpx Press "Enter" to skip to content

Zelena stranka: Trivana kazniti radom u JKP Zelenilo

Redakcija
Pratite nas
Latest posts by Redakcija (see all)

Zelena stranka podneće krivičnu prijavu protiv ministra zaštite životne sredine, Gorana Trivana, zbog povrede dostojanstva građana Srbije, s predlogom da bude kažnjen radom u javnom interesu u JKP „Zelenilo“ Beograd, kako bi stekao elementarna znanja o pošumljavanju. Ujedno, Zelena stranka traži od predsednice Vlade Ane Brnabić da Trivana zbog bahatosti i nestručnosti smeni sa ministarske funkcije.

Dok se, prema podacima Agencije za zaštitu životne sredine, Beograđani guše u najprljavijem vazduhu na svetu, ministar zaštite životne sredine Goran Trivan rasipa javne resurse na ličnu promociju sadeći drveće koje će se osušiti, jer je posađeno u vreme kada se drveće zbog vanredno toplog oktobra još uvek nalazi u procesu vegetacije.

Stav svih stručnjaka iz nadležnih instituta i fakulteta u Srbiji, jeste da se pošumljavanje ove godine, zbog produžene vegetacije mora pomeriti za drugu polovinu novembra.

Ministar je izračunao da će se izborna kampanja voditi u zimskom periodu, i da će se tek u maju, nakon izbora, razotkriti da se drveće koje je sadio u oktobru, usred miholjskog leta, osušilo. Međutim, ministru je bilo važno da se fotografiše i da sakrije činjenicu da je zbog njegovog nerada Beograd postao gasna komora.

– Zato Zelena stranka traži da ministar zbog povrede dostojanstva građana, odgovara pred sudom. A od predsednice vlade, Ane Brnabić, tražimo da ga smeni zbog bahatosti. Od pravosudnih organa tražimo da Trivana osudi na tri godine rada u javnom interesu, i to tako što će, pošto već voli da sadi drveće, biti dodeljen kao ispomoć radnicima JKP „Zelenilo“ u Beogradu, pa da u praksi nauči, kad drveće može da se sadi, ali, pre svega da kroz konkretan rad nauči koliko je elementarna stručnost važna u obavljanju javnih poslova – kaže mr Goran Čabradi, predsednik Zelene stranke.

Goran Trivan je, smatra Čabradi, odlučio da se ignorišući struku uzdigne do nivoa božanstva i stavi iznad zakona prirode i 26. oktobra učestvuje u sadnji drveća, iako je tog dana temperatura dostizala 25, a dva dana ranije čak 29 stepeni celzijusa.

– Ministarska sadnja drveća organizovana je u cilju manipulacije građanima Srbije. Trivan je akcijom pošumljavanja pokušao da prikrije i zamaskira činjenicu da je zahvaljujući njegovom neradu vazduh u Beogradu zagađeniji od onog u Pekingu ili Njujorku – kaže Čabradi.

One Comment

  1. Alex Alex 2 новембра, 2019

    Smatram da se previse osvrcemo na proslost. Sta je bilo bilo je, dok tako gledamo necemo stici nigde. Bitno je ispraviti greske i krenuti u nesto bolje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *