Press "Enter" to skip to content

Zelena stranka: Trivana kazniti radom u JKP Zelenilo

Pratite nas
Redakcija
Pratite nas

Latest posts by Redakcija (see all)

Zelena stranka podneće krivičnu prijavu protiv ministra zaštite životne sredine, Gorana Trivana, zbog povrede dostojanstva građana Srbije, s predlogom da bude kažnjen radom u javnom interesu u JKP „Zelenilo“ Beograd, kako bi stekao elementarna znanja o pošumljavanju. Ujedno, Zelena stranka traži od predsednice Vlade Ane Brnabić da Trivana zbog bahatosti i nestručnosti smeni sa ministarske funkcije.

Dok se, prema podacima Agencije za zaštitu životne sredine, Beograđani guše u najprljavijem vazduhu na svetu, ministar zaštite životne sredine Goran Trivan rasipa javne resurse na ličnu promociju sadeći drveće koje će se osušiti, jer je posađeno u vreme kada se drveće zbog vanredno toplog oktobra još uvek nalazi u procesu vegetacije.

Stav svih stručnjaka iz nadležnih instituta i fakulteta u Srbiji, jeste da se pošumljavanje ove godine, zbog produžene vegetacije mora pomeriti za drugu polovinu novembra.

Ministar je izračunao da će se izborna kampanja voditi u zimskom periodu, i da će se tek u maju, nakon izbora, razotkriti da se drveće koje je sadio u oktobru, usred miholjskog leta, osušilo. Međutim, ministru je bilo važno da se fotografiše i da sakrije činjenicu da je zbog njegovog nerada Beograd postao gasna komora.

– Zato Zelena stranka traži da ministar zbog povrede dostojanstva građana, odgovara pred sudom. A od predsednice vlade, Ane Brnabić, tražimo da ga smeni zbog bahatosti. Od pravosudnih organa tražimo da Trivana osudi na tri godine rada u javnom interesu, i to tako što će, pošto već voli da sadi drveće, biti dodeljen kao ispomoć radnicima JKP „Zelenilo“ u Beogradu, pa da u praksi nauči, kad drveće može da se sadi, ali, pre svega da kroz konkretan rad nauči koliko je elementarna stručnost važna u obavljanju javnih poslova – kaže mr Goran Čabradi, predsednik Zelene stranke.

Goran Trivan je, smatra Čabradi, odlučio da se ignorišući struku uzdigne do nivoa božanstva i stavi iznad zakona prirode i 26. oktobra učestvuje u sadnji drveća, iako je tog dana temperatura dostizala 25, a dva dana ranije čak 29 stepeni celzijusa.

– Ministarska sadnja drveća organizovana je u cilju manipulacije građanima Srbije. Trivan je akcijom pošumljavanja pokušao da prikrije i zamaskira činjenicu da je zahvaljujući njegovom neradu vazduh u Beogradu zagađeniji od onog u Pekingu ili Njujorku – kaže Čabradi.

One Comment

  1. Alex Alex новембар 2, 2019

    Smatram da se previse osvrcemo na proslost. Sta je bilo bilo je, dok tako gledamo necemo stici nigde. Bitno je ispraviti greske i krenuti u nesto bolje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *