Press "Enter" to skip to content

Zelena stranka: Ministar Trivan ne zna ko je nadležan za kafileriju u Zrenjaninu

Gradski odbor Zelene stranke u Zrenjaninu uputio početkom godine je apel ministru zaštite životne sredine Goranu Trivanu povodom problema emisije aerozagađenja kafilerije Prekon.

Zelena stranka obratila se ministru sa molbom da preduzme sve zakonom predviđene mere kako bi se u Zrenjaninu bez konflikta uskladila ekonomija i ekologija. U pismu upućenom Trivanu ukazano je da se akrolein izdvaja prilikom prerade otpada iz klanica i uginulih životinja i konstantno je prisutan kroz proces proizvodnje, a da širenje ovih mirisa izaziva i specifične zdravstvene tegobe kod ljudi, kao što su zamor, nesanica, mučnina i glavobolja.

„Ministarstvo je naš apel prosledilo Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine koji nije nadležan za ovaj problem. Iz Pokrajinskog sekretarijata su ovaj Apel prosledili Gradskoj upravi grada Zrenjanina. Prosto je neverovatno da Ministarstvo ne zna šta su čije nadležnosti a posebno zabrinjava činjenica da umesto rešavanja problema vlast igra neku vrstu „ping-ponga“ sa problemima građana. Gradska uprava je pokazala nemoć pri rešavanju ovog problema i ponovno vraćanje na gradske inspekcije je u najmanju ruku smešno, molimo ministra da se urazumi i ponovo razmotri naš Apel.“ kazao je predsednik Gradskog odbora Zelene stranke u Zrenjaninu Aleksandar Jankov.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *