Press "Enter" to skip to content

Završen je šesti protest, pogledajte izveštaj

Pratite nas
Redakcija
Pratite nas

Večeras je u Zrenjaninu održan šesti protest “1 od 5 miliona” govorili su Čedomir Antić, Novica Antić kao i Sanja Nadlački iz Zrenjanina.

Čedomir Antić je počeo svoje izlaganje nabrajanjem mnogobrojnih afera koje se povezuju sa Srpskom naprednom strankom i njenim koalicionim partnerima, pa su građani mogli da se podsete afere nevladinih organizacija Aleksandra Vulina, afere Tomina vikendica, Vučić i bivši muftija, vučić i Đukanović, Vučić i Cane Subotić kao i mnogo drugih afera.

Posle obraćanja gospodina Antića okupljenim građanima se obratila Katarina Đoković ispred organizatora i podsetila građane Zrenjanina na afere lokalne vlasti i kako je naglasila svakog četvrtka će se podsećati građani na afere lokalne vlasti, u saradnji sa portalom Zrenjanin danas.

Sanja Nadlački, student iz Zrenjanina je u svom obraćanju sugrađanima naglasila da joj iskreno drago što iz nedelje u nedelju sve veći broj građana dolazi na proteste, počelo je – rekla je Nadlački.

Možda i najveće oduševljenje po reakcijama prisutnih je izazvalo pojavljivanje Novice Antića.

Dobro jutro Zrenjanine, namerno kažem dobro jutro zato što je počelo da sviće nad zamračenom Srbijom. Konačno smo se opametili i počeli da dižemo glas protiv terora ove vlasti koja jedina u svetu najviše mrzi svoj narod i državu. Od osnovne do vojne škole me je pratio rat, i sad nam opet prete ratom, a isti ljudi koji vladaju tri decenije, imam dužnost i obavezu da ne dozvolimo da naša deca proživljavaju sve iznova – poruka je Novice Antića.

Ivan Olajić ispred organizatora je pročitao pismo radnika Pošte, koje prenosimo u celosti.

Dobro nam veče, dragi Zrenjaninci! Žao nam je što moramo na ovakav način da vam se obratimo, ali šta je tu je. Mi radnici POŠTE, ne želimo više ćutati, dosta nam je lažnih obećanja i lažne nade da će nam sutra biti bolje “ Pa kad će to “Bolje sutra” ??? ” . Davne 2012-e godine se sve promenilo što se tiče naše forme, dolaze naprednjaci na vlast i postavljaju na čelo pošte Milana Krkobabića, predsednika PUPS-a, najbogatijeg penzionera u Srbiji, koji počinje sa stranačkim zapošljavanjima u pošti. U poštu dovodi i postavlja nestručne ljude na funkcije od vitalnog značaja za rad firme, sve to pod komandom Aleksandra Vučića. Za Poštu dolaze bolji dani, kako kaže poslovodstvo firme, sa pozicije specijalnog savetnika (SA PLATOM od 186 000 RSD) dolazi nova direktorka Mira Petrović, kadar PUPS-a. Radnici Pošte doživljavaju novi šok koji se zove “Vučićevo stezanje kaiša” (Kako on to naziva “Zdrava ekonomija” ), što je značilo smanjenje plate za 10 %, taj šok je predstavljao okidač koji je izazvao odlazak ljudi,(što se kaže “glavom bez obzira”) iz pošte! TZV “Zdrava ekonomija” i samo još u Vučićevim medijima i lažima POČINjE ZLATNO DOBA ZA SRBIJU, sa pričom o platama od 500 evra, a radnici pošte koji su na privremeno povremenim poslovima zarađuju između 15 000 RSD i 18 000 RSD . Stalni radnici : Poštari, Postekspres, radnici poštanskog centra , kao i šalterski radnici imaju primanja između 32 000 RSD i 36 000 RSD. Što znači da je JAVNO PREDUZEĆE “POŠTA SRBIJE” palo na samo dno i da ono ima daleko manja primanja od onog proseka o kojem Gospdar Vučić govori. Najviše ispaštaju radnici jer rade sa manje ljudstva nego što je zapravo potrebno (ŠTO ZNAČI DA SE DODATNO OPTEREĆUJU), Jer Vrh pošte ne shvata da im niko neće raditi za ugovore u kojima im je plata 120 RSD po satu. Neki radnici pošte su se izjednačili sa Minimalnim primanjima u Srbiji. Zbog toga pitanje radnika pošte za gospodara i diktatora Vučića “Da li je to ta “Napredna” Srbija, koja kao ide “Brže, Bolje, Jače” ”? ili je to država u kojoj TVOJ BRAT ANDREJ otvara “ROJALEKSPRES” i preuzima poslove Pošte Srbije kako bi je dodatno uništio i unazadio? DOSTA NAM JE TVOJIH LAŽI I TVOJIH OBEĆANjA!! Ceo novembar prošle godine si na svim medijima hvalio da ćeš od otetih 10% radnicima vratiti 5% i povećati plate za 7%! Zapravo urađeno je to da su nam plate povećane za 3%!!! Dokle ćeš više da nas lažeš i da nas kradeš!?! Zato ti sa ovog mesta poručujemo : “Poštu ti ne damo, pošta pripada radnicima koji su je svojom krvlju izgradili kroz rad,a ne tebi i tvojim stranačkim pajacima. Pošta služi narodu, a ne tvom bratu i tebi!” Za sam kraj tu je i poruka i za radnike Pošte koji još nisu izašli na ulice ”Do kad mislite da ćutite? Izađite na ulicu, podržite svoje kolege i pokažite da i radnici pošte loše žive!! DOSTA SMO ĆUTALI!!!” Pozdravljamo sve vas koji ste došli na ovaj protest i poručujemo vam “Svaki stanovnik u Srbiji ima svog poštara, koji će ga obići!”

Liked it? Take a second to support Redakcija on Patreon!

3 Comments

 1. Mira Mira март 8, 2019

  Bravo! Govor je sjajan. Za svaku pohvalu. Sve je receno kako treba. Nista suvisno.
  Postarima zelim srecu.
  Pozdrav!

 2. Feri Feri март 8, 2019

  Svaki protest, i tema o fabrici vode, obavezno!! Hej Janjiću!!! Da li misliš da svaki građanin Zrenjanina ima novca da, u prodavnici, kupuje vodu za piće??? 15 godina ugrožavate zdravlje građana, i vi sadašnji i oni bivši! Gde će vam duša? Izađi iz „brloga“ i obrati se građanima Zrenjanina!

 3. Feri Feri март 8, 2019

  Svaki protest, i tema o fabrici vode, obavezno!! Hej Janjiću!!! Da li misliš da svaki građanin Zrenjanina ima novca da, u prodavnici, kupuje vodu za piće??? 15 godina ugrožavate zdravlje građana, i vi sadašnji i oni bivši! Gde će vam duša? Izađi iz „brloga“ i obrati se građanima Zrenjanina!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *