fbpx Press "Enter" to skip to content

Zašto Kristina Salapura nije smenjena?

Ne tako mali broj slučaja, kojima smo bili svedoci, potvrđuje mišljenje javnosti da današnja vlast ne haje za zakone ili preporuke da se zakoni moraju poštovati.

Više puta smo ukazivali na razne nepravilnosti u radu Gradske uprave u Zrenjaninu, a danas vam donosimo priču o Kristini Salapuri, direktorici Poljoprivredne stručne službe u Zrenjaninu.

Agencija za borbu protiv korupcije je 26.03.2018. godine donela rešenje kojim se potvrđuju da je Kristina Salapura postupila suprotno odredbama člana 33. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, na taj način što je, tokom vršenja javne funkcije koja zahteva stalni rad, osnovala i tokom perioda od 21.01.2016. godine do 10.10.2016. godine bila vlasnik i zakonski zastupnik privrednog društva “Poljo logistika” d.o.o. Zrenjanin.

Takođe, ovim rešenjem se utvrđuje da je Kristina Salapura postupila suprotno odrerdbama člana 27. i 32. stav 1. Zakona o Agenciji, na taj način što je na račun firme koju je osnovala u 2016. godini izvršila pet uplata. Prema mišljenju Agencije, problematične su i uplate koje PSS Zrenjanin, na čijem je čelu Salapura, vrše uplate na račun privrednog društva “Renesansa 023” iz Zrenjanina, čiji je vlasnik sestra Kristine Salapure, Natalija Palinkaš Dacin. Agencija je u svom izveštaju navela i činjenicu da je Salapura bila u obavezi da pismeno obavesti Agenciju o sukobu interesa, ali ona to nije uradila.

Na osnovu odredbe člana 51. stav 1. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije izrečena je mera javnog objavljivanja preporuke da se Kristina Salapura razreši sa mesta direktora PSS Zrenjanin. Postavlja se pitanje zašto gradonačelnik Zrenjanina, gospodin Čedomir Janjić, nije pokrenuo inicijativu za smenu Kristine Salapure? Dužnost gradonačelnika je da brine o interesima svih građana, kao i o interesima samog grada Zrenjanina.

Svojevremeno su kružile informacije od strane zaposlenih u PSS da pojedini agronomi nisu srećni što su u obavezi da proslave i slične događaje održavaju u restoranu čiji je vlasnik sestra Kristine Salapure.

Kristina Salapura je član Srpske napredne stranke, a ujedno je i predsednik mesnog odbora “Sonja Marinković” na Bagljašu.