Press "Enter" to skip to content

Zajednici zajedno ili Duško Radišić zajednici!?

Po nezvaničnim saznanjima portala zrenjanindanas.rs, pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić je na neki način uključen u realizaciju projekta “Zajednici zajedno”. Podsetimo, projekat “Zajednici zajedno” je projekat kompanije NIS putem kojeg su obezbeđena novčana sredstva za izgradnju terena sa bezbednom podlogom za nastavu fizičkog vaspitanja. Tim povodom je naš portal danas poslao zahtev pomoćniku Radišiću da odgovori javnosti na pitanja vezana za realizaciju ovog projekta.

foto:zrenjanin.rs

U interesu šire javnosti je da dobije informacije o realizaciji ovog projekta u osnovnim školama koje su dobile sredstva. U pitanju su škole:

1. Osnovna škola “Đura Jakšić” u Perlezu sa 1.800.000,00 dinara

2. Osnovna škola “Dositej Obradović” u Zrenjaninu sa 1.800.000,00 dinara

3. Osnovna škola “Petar Petrović Njegoš” u Zrenjaninu sa 1.600.000,00 dinara.

4. Osnovna škola “Svetozar Marković – Toza” u Elemiru sa 1.800.000,00 dinara

5. Osnovna škola “Slavko Rodić” u Lazarevu sa 1.600.000,00 dinara

Posle pisanja našeg portala o situaciji u OŠ ”Slavko Rodić” u Lazarevu i planu realizacije ovog projekta, odnosno montažno-demontažnog terena škole u cilju dobijanja kvalitetne i bezbedne podloge za nastavu fizičkog vaspitanja, meštani ovog sela nam se javljaju sa informacijama da je pomoćnik Radišić prilikom obilaska Lazareva, i same škole, predložio da se teren montira van školskog dvorišta. Ovaj potez pomoćnika Radišića izazvao je nezadovoljstvo kod meštana ovog sela, jer, kako kažu, ne žele da deca imaju nastavu van školskog dvorišta.

Tim povodom smo postavili dva pitanja pomoćniku Radišiću:

  1. Kako napreduju radovi po školama koje su dobile sredstva putem programa komapnije NIS “Zajednici zajedno 2018”?
  2. Da li je tačno da pojedine škole, i njihovi direktori žele da vrate sredstva kompaniji NIS?

Po nezvaničnim saznanjima pojedini direktori škola koje su dobile ova sredstva, a posle pisanja portala zrenjanindanas.rs o školi u Lazarevu, razmišljaju o tome da vrate sredstva jer, kako saznajemo, ne žele da zarad nečije promocije terene izgrade van školskih dvorišta.

One Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *