fbpx Press "Enter" to skip to content

Vučić uhvaćen u laži, ne može da sakrije da je spreman da preda Kosovo

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ponovo je uhvaćen u laži kojom je pokušao da istovremeno strancima pošalje poruku da je spreman da prizna Kosovo i Metohiju kao nezavisnu državu i da se javnosti u Srbiji predstavi kao borac za Kosovo.

Vučić više ne može da sakrije da je na korak do privatne nagodbe kojom će Srbiju trajno i nepovratno razgraničiti od teritorije Kosova i Metohije.

To je juče jasno potvrdio izjavom italijanskoj agenciji ANSA u kojoj je naveo da Srbija „ne može da prizna Kosovo, a da ništa ne dobije sa druge strane“.

U prepoznatljivom manipulativnom maniru, sačekao je da ta vest bude objavljena u zapadnim medijima, a onda je tražio da italijanska agencija ponovo emituje vest bez te rečenice, kako bi od srpske javnosti sakrio svoje prave namere i predstavio se kao borac za Kosovo.

Savez za Srbiju je više puta ukazivao javnosti na Vučićeve laži da sporazum o Kosovu i Metohiji nije na vidiku i da se nikakvi pregovori ne vode, a istina je da su pregovori Vučića i njegovog partnera Hašima Tačija na korak do završetka i postizanja dogovora po kojem bi Srbija omogućila da Priština postane članica UN.

Pozivamo Vučića da javnosti konačno saopšti o čemu je razgovarao sa Tačijem na tajnim sastancima u Parizu, Njujorku i Rimu i da li je samoproglašenom Kosovu ponudio deo teritorije centralne Srbije i de fakto priznanje južne srpske pokrajine kao nezavisne države. Navode u Savezu za Srbiju.