Press "Enter" to skip to content

Vode Vojvodine: Najviše će rasti Sava, mehanizacija spremna

Danas

Latest posts by Danas (see all)

Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine saopštilo je danas da će najavljene padavine najviše uticati na porast vodostaja reke Save, ali da je situacija povoljnija nego tokom poplava 2014. godine.

Kako su naveli iz tog preduzeća, na Savi kod Sremske Mitrovice jutros je izmereno 426 centimetara, a redovna odbrana se proglašava kada vodostaj dostigne 650 centimetara.

U Vodama Vojvodine ocenili su da je „vodostaj mnogo niži nego pred ciklon 2014. godine“ i dodali da je nakon rekordnih vodostaja 2014. godine na odbrambenim linijama na reci Savi „mnogo toga urađeno i da je branjeno područje bezbednije“.

U skladu sa prognoziranom pojavom ciklona koji donosi povećanu količinu padavina u narednih nekoliko dana, izdato je i obaveštenje svim nadležnim službama JVP Vode Vojvodine, a upozorenje će poslati i drugim vodoprivrednim preduzećima.

Mehanizacija, alat i potrebni materijal su spremni i u slučaju potrebe može se brzo reagovati.

Republički hidrometeorloški zavod Srbije najavio je i porast vodostaja na reci Tisi, ali se ne očekuje značajniji porast, kao ni na Dunavu, dok se redovna odbrana od poplava i dalje sprovodi na 62 kilometra Tamiša.

Danas

Foto: www.wikipedia. org / Arsmoca (Ilustracija)

Liked it? Take a second to support Danas on Patreon!

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *