Press "Enter" to skip to content

Vlasnica KTV Zrenjanin: Uhapšena naša ekipa i zaplenjena kamera zbog lažne optužbe da se nisu dezinfikovali

Redakcija
Pratite nas
Latest posts by Redakcija (see all)

Vlasnica televizije KTV iz Zrenjanina Danica Radić obavestila je Udruženje novinara Srbije (UNS) da je ekipa te televizije uhapšena pod „lažnom optužbom“ da se nisu dezinfikovali kada su ulazili u zgradu Gradske uprave u Zrenjaninu.

Radićeva kaže da je njen sin Danijel Radić, inače pokrajinski poslanik, sa kamermanom Robertom Bajtaijem bio na novinarskom zadatku kako bi uzeo izjavu od zamenika gradonačelnika Zrenjanina Saše Santovca zbog nedavno raspisanog javnog nadmetanja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta, iako je javno okupljanje zabranjeno.

„Zvali su nas poljoprivrednici i rekli da im je život prioritet, a ne zemlja, kao i da će prilikom javnog nadmetanja biti okupljeno više od 200 ljudi, što je u vanrednoj situaciji zabranjeno“, rekla je UNS-u Radićeva.

Radićeva kaže da je prilikom uzimanja izjave Santovcu portparol gradonačelnika Aleksandra Kandić zvala je obezbeđenje da ekipu televizije KTV “izbace” iz Gradske uprave iako su, ističe, imali zaštitnu masku i rukavice.

„Posle dva sata desetak policajaca nam je opkolilo kuću. Došli su bez sudskog naloga i tražili mog sina. Ucenjivali su nas da će nam, ukoliko se ne pojavi, pretresti kuću“, navodi ona i dodaje da je njen sin prihvatio da ode i da izjavu.

Ističe da su joj, bez opravdanog razloga, oduzeli i kameru.

„Ovo je zloupotreba vanrednog stanja zbog istinitog i pravovremenog informisanja. KTV televizija je želela da izveštavanjem pomogne poljoprivrednicima“, kaže Radićeva.

Inače, prethodno je saopšteno da je zrenjaninska policija uhapsila i odredila meru zadržavanja u trajanju do 48 sati dvojici Zrenjaninaca, jer su odbili da izvrše obaveznu dezinfekciju zbog širenje virusa korona prilikom ulaska u zgradu Gradske uprave u tom gradu.

Izvor: UNS

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *