Press "Enter" to skip to content

VAŽNO SAOPŠTENJE: Grad osam sati bez vode

Redakcija portala zrenjanindanas.rs dobila je saopštenje direktora firme “Gruppo Zilio“.

Prenosimo saopštenje u celosti.

“Sa velikim zadovoljstvom želimo da vas obavestimo da je uprkos veoma teškoj situaciji nastaloj zbog pandemije, tehnološki proces prečišćavanja pitke vode za potrebe Grada Zrenjanina u potpunosti stabilizovan i da su rezultati analiza poslednjih 10 dana pokazali da je tretirana voda, hemijski i mikrobiološki u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

JKP ViK i Grad Zrenjanin će pokrenuti postupak za ukidanje zabrane upotrebe vode za piće, posebno imajući u vidu da su najnovije analize hemijske i mikrobiloške ispravnosti vode za piće u gradskoj vodovodnoj mreži takođe pokazale rezultate kvaliteta vode saglasnog važećem Pravilniku.

Usled izuzetno velike potrošnje vode koja se javila u periodu policijskog došlo je do smanjenja pritiska vode.

Takođe želimo da vas obavestimo da će se usaglašenom akcijom JKP VIK I investitora fabrike vode u sredu 8.4.2020. godine izvesti radovi u cilju povećanja kapaciteta proizvodnje I povećanja pritiska u gradu. U toku izvođenja radova od 23:00 časa u sredu uveče pa do 7:00 časova ujutro u četvrtak 9.4.2020.  doći će do obustave distribucije vode.

Radovi će se izvoditi u period od 23:00 do 7:00 časova, u navedenom periodu doćiće do obustave distribucije vode.

Uložiće se svi napori kako bi ovo isključenje trajalo I kraće od navedenog.

Zahvaljujemo se na razumevanju i nadamo se da će građane, u ova izuzetno teška vremena, obradovati činjenica da u gradskoj vodovodnoj mreži imaju zdravu i pitku vodu, zahvaljujući udruženim naporima zaposlenih u Gradskoj upravi, JKP VIK i Investitora, uz nesebičnu pomoć kabineta Premijerke Republike Srbije i zaposlenih u Institutu za javno zdravlje Zrenjanin.”

Na sajtu grada se takođe pojavila informacija da će doći do prekida vodosnabdevanja.

Zbog rešavanja problema s pritiskom vode i prepravki koje će izvršiti investitor na postrojenju za preradu vode za piće radi poboljšanja pritiska u gradskoj mreži, najavljen je prekid u vodosnabdevanju grada od večeras u 23 časa do 07 časova ujutro.

One Comment

  1. Branislav Atanacković Branislav Atanacković 8 априла, 2020

    Alo dokle mislite da nas z……. Vode nema od pola osam!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *