fbpx Press "Enter" to skip to content

Vakcinacija ponovo u sportskoj hali “Medison”

Zbog gužvi koje su se u prethodnom periodu stvarale u Staroj specijalističkoj poliklinici, punktovi za vakcinaciju protiv korona virusa od danas su ponovo otvoreni u sportskoj hali “Medison”.

Medicinska sestra Doma zdravlja “Dr Boško Vrebalov” Slađana Pejović kazala je da trenutno radi pet ekipa, tri prepodne i dve popodne, da postoje kadrovski problemi, ali da će, ukoliko dođe do potrebe raditi na pevaćanju broja ekipa.

Navela je da su sve vakcine dostupne, Fajzer i Sputnik za prvu, drugu i treću dozu, kao i Sinofarm vakcina.

Pejović je ukalaza da je u poslednje vreme evidentiran povećan broj građana koji žele da se vakinišu, što je, smatra, posledica novih mera protiv koronavirusa i da je juče prvom dozom Fajzera vakcinisano šezdeset lica, što odavno nije bilo.

“Na ovom vakcinalnom punktu, pored vakcinacije protiv kovida, građani mogu da dobiju i vakcinu protiv gripa, mada je preporuka da tu vakcinu dobiju kod svog izabranog lekara”poručila je sestra Slađana Pejović.

Vakcinalni punkt iz Stare specijalističke kompletno je prebačen u halu “Medison”, tako da vakcinacija za građane neće više moći da se tamo obavlja, a radno vreme četiri vakcinalna mesta u hali je od 8 do 19 časova, svakog dana.

Slađana Pejović je ukazala da i sada veliku pomoć medicinskim radnicima pružaju volonteri Crvenog krsta Zrenjanin.