fbpx Press "Enter" to skip to content

Usvojen predlog Plana rada Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga za 2021. godinu

Načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević održala je danas 14. redovnu sednicu Saveta Upravnog okruga. Prisustvovaliu su redovni članovi Saveta: gradonačelnik Grada Zrenjanina Simo Salapura, predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović, predsednik opštine Nova Crnja Vladimir Brakus, predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević i pomoćnik predsednika opštine Novi Bečej Trifun Stanković.

Na sednici je razmatran i usvojen predlog Plana rada Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga za 2021. godinu. Posebno su obrađene teme vezane za aktuelnu epidemiološku situaciju i funkcionisanje lokalnih samouprava Srednjobanatskog upravnog okruga, uključujući i rad republičkih i lokalnih inspekcija u nadzorima nad primenom protivepidemioloških mera.
Epidemiološka situacija u Okrugu je donekle bolja ali i dalje nestabilna. Na nivou Okruga, prema podacima Zavoda za javno zdravlje, zaključno sa 29. decembrom 2020. godine trenutno ima 4415 aktivnih slučajeva obolelih od Kovid-19. Od toga u Zrenjaninu je 3395 osoba, u Novom Bečeju 459, Novoj Crnji 197, Sečnju 187 i Žitištu 177 osoba. Samo za dane proteklog vikenda registrovano je novih 186 slučajeva u opštinama Okruga. 

Lokalne samouprave i dalje prate stanje na svojoj teritoriji i organizuju rad u skladu sa aktuelnom situacijom i propisanim merama. Nadležne republičke i lokalne inspekcije u kontinuitetu vrše nadzor nad primenom protivepidemioloških mera i preduzimaju odgovarajuće sankcije protiv prekršilaca. Od početka sprovođenja koordinisanih i ciljanih nadzora ukupno je urađeno 1876 inspekcijskih kontrola, od toga 335 nadzora urađeno je od strane sanitarne, tržišne, veterinarske i inspekcije rada i 1541 nadzor koje su uradile komunalne inspekcije lokalnih samouprava i komunalna milicaja. Ukupno je podneto 25 prekršajnih prijava i izdata su 3 prekršajna naloga. Sa pojačanim i ciljanim nadzorima nastaviće se i u narednom periodu, imajući u vidu nastupajuće praznike i povećani rizik od povećanja broja zaraženih.

I pored ocene da se zaštitne mere sve više poštuju i dalje se apeluje na sve građane i poslodavce, fizička i pravna lica, da budu odgovorni i da čuvajući svoje zdravlje i zdravlje drugih čuvaju i zdravstveni sistem naše države. Na kraju sednice Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga, poslednje u ovoj godini, načelnica okruga Snežana Vučurević zahvalila se članovima Saveta na dobroj i intezivnoj saradnji i izrazila očekivanje da će u narednoj godini biti još bolja i konstruktivnija.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *