fbpx Press "Enter" to skip to content

Uručeno još 50 auto-sedišta za bebe

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, zajedno sa svojim saradnicima, uručio je danas još pedeset auto – sedišta za bebe rođene početkom ove godine.

Pozrdavljajući roditelje i njihove bebe podsetio je da je i ove godine nastavljena tradicionalna akcija koju Grad Zrenjanin sprovodi od 2014. godine u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Zrenjanina.

“Ove godine podelili smo sto sedišta više u odnosu na prošlu godinu i to nije samo podrška pronatalitetne politike u našem gradu, već i veoma bitno sa aspekta bezbednosti u saobraćaju” rekao je on.

Salapura je istakao da postoji i čitav dijapazon mera koji se tiče izdvajanja iz gradskog budžeta za stipendiranje đaka i studenata, kao i za razne vrste podrške među kojima i besplatne školske torbe sa odgovarajućim priborom za đake – prvake, a ove godine po prvi put i besplatne udžbenike.

Sedišta za prvih 50 beba uručena su sredinom marta ove godine, početkom aprila drugih 50 i za razliku od prethodnih, Grad Zrenjanin i Savet za bezbednost saobraćaja ove godine obezbedili su ukupno 160 auto-sedišta koja su dodeljena u nekoliko navrata.