fbpx Press "Enter" to skip to content

Ulicom leptira najavljen festival “Uskršnje jaje”

Ulicom leptira najavljen je danas 7. dečji festival „Uskršnje jaje“ koji će biti održan u subotu 23. aprila na glavnom gradskom trgu.
Festival organizuje udruženje „Vratimo deci radost u pokretu”, a pod pokroviteljstvom grada Zrenjanina i uz pomoć mnogobrojnih sponzora među kojima je i Gomex.

Kako je najavljeno, od 11 do 15 časova, deca će imati priliku da se takmiče u različitim sportskim disciplinama, uz podršku poznatih zrenjaninskih sportista, a moći će i da učestvuju u likovnim i kreativnim radionicama, da posete uskršnji vašar.

Biće postavljeni tereni za takmičenje dece mlađeg uzrasta i starije dece, a takmičiće se u igrama: pronađi šargarepu, lov na jaja, skakanje u džakovima, nošenje jajeta u kašici i nadvlačenje kanapa.

Biće tu i uskršnje gnezdo – igralište za decu napravljeno od slame, uskršnje drvo želja, dečji uskršnji vašar gde će mali prodavci izlagati svoje rukotvorine, kao i uskršnja zekina kućica i dvorište ukrašeno prazničnim motivima.

Za zabavu u dvorištu kućice biće zadužen zeka, maskota festivala. Deca će moći da posete i „Ulicu leptira“ i „Uskršnju kafanicu“.

U slučaju lošeg vremena, festival će biti održan u hali Medison.