fbpx Press "Enter" to skip to content

Udruženje: Nadležni da reaguju povodom snimka dranja mačke na gradilištu Linglonga

Udruženje za brigu o životinjama Banata “Beta” iz Zrenjanina pozvalo je danas nadležne da reaguju povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama na kom kako su naveli, dvojica kineskih radnika na gradilištu fabrike Linglong u tom gradu, nožem deru mačku.

Iz tog udruženja su za agenciju Beta naveli da im je ranije već prijavljivano da u supermarketima u Zrenjaninu Kinezi redovno traže mačije meso.

“Pošto ne mogu u slobodnoj prodaji da ga nabave, neverovatno je i potpuno nerazumljivo da su smatrali da je ovo ispravan način da zadovolje svoje navike u ishrani. Ubistvo mačke, dranje kože u po bela dana na sred gradilišta kako bi pripremili obrok..Malo je reći da su takve scene nedopustive u 21.veku”, naveli su iz udruženja.

Dodali su da radnici iz Kine, bez obzira na životne navike i ishranu, moraju poštovati zakone Srbije dok su na njenoj teritoriji.

“Pozivamo nadležne da prestanu da izbegavaju odgovornost za sprovođenje zakona a policiju da uhapsi počinioce jer su jasno snimljene dve osobe koje je moguće identifikovati i privesti, a potom osuditi za taj gnusan čin”, naveli su iz Udruženja za brigu o životinjama Banata “Beta”.

Oni su pozvali građane da se u nedelju, 17. oktobra pridruže skupu u centru Novog Sada sa kog će više udruženja za zaštitu životinja uputiti zahtev za poštovanje i primenu zakona o dobrobiti životinja.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *