fbpx Press "Enter" to skip to content

Udruženje građana “Stop Kafileriji” pokrenulo peticiju za pomoć deci

Udruženje građana “Stop Kafileriji” zahteva od Gradske uprave da novac koji ove godine nije utrošen za razne manifestacije bude preusmeren za lečenje bolesne dece.

Ovu godinu obeležio je strah od bolesti. Strah od nevidljivog. Strah za sigurnost najdražih. Strah od smrti.

Dane smo proveli unutar četiri zida čuvajući sebe i svoje voljene.
Pristali smo na dobrovoljnu žrtvu- dobrovoljni, spostveni zatvor, u zamenu za ŽIVOT. I sad odbrojavamo dane do kraja godine da ovaj strašan period pošaljemo u nepovrat.
Imali smo sreće. Često zaboravljamo da postoji i ono užasno odbrojavanje koje vodi na stranu suprotnu od života. Podsete nas molbe nepoznatih na fejsbuku, strašni tekstovi u novinama, svedočanstva nesrećnih. Još kada uz taj vapaj vidite bespomoćno detence, umirete zajedno sa tim malenim bićem i tom porodicom.


Sva ova neizvesnost i nesreća prizvala je ljudskost među ljude. Izbori se za onaj život za koji znaš da postoji lek! Ta užasna trka sa vremenom i bolesti gora je i od same smrti. Licitacije i bazari na kojima se prodaje sve i svašta. Poklanjamo u nadi da će se stići na vreme i da će biti za sve. Daj šta i koliko imaš, samo da se sakupi! Samo još malo! Spas je na dohvat ruke! Licitiraj još nešto, pošalji sms! Požuri! Zakasnićemo!


U Zrenjaninu ove godine nije bilo slavlja. I retko kome je do slavlja. Ili smo bolesni, ili nam je neko drag bolestan. Od novogodišnjeg radovanja nema ništa. Nije bilo ni Dana piva, ni drugih velikih manifestacija.


Nenad Blažin Blaža – inicijativa “Tate za Decu” – Zrenjanin, Aleksandar Popović Pop, Gojkan Stojinović i Željan Erdelji.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *