fbpx Press "Enter" to skip to content

U Zrenjaninu organizovana akcija Svirni dva puta ako je i tebi dosta česmovače


Zrenjaninci okupljeni oko inicijative Zrenjanin je žedan organizovali su akciju Svirni dva puta ako je i tebi dosta česmovače.
Banerima na kojima je pisalo “Svirni dva puta ako ti je dosta česmovače” odgovorili su um vozači automobila, motocikala, kamiona, bicikala.

Istakli su da su njihovi sugrađani koji su bili na kružnom toku kod “Avale” rekli da im je dosta česmovače.

Naveli su da gradonačelnik Zrenjanina već drugi petak za redom izražava svoje razumevanje prema građanima tog grada koji u 21. veku traže pijaću vodu.

“Kazao je i da treba da budemo strpljivi kao što su oni pre nas bili strpljivi 17 godina pošto se problem rešava još od davne 1979. godine”, naveli su oni.

Koncentracija arsena i drugih materija opasnih po zdravlje u Zrenjaninu ne datira od 1979. godine i sve te materije su tu od Panonskog mora.

“Izgleda da je strategija gradonačelnikovog tima da još toliko godina žedni čekamo u mraku i nemo pratimo kako se naš novac bahato i bezobrazno arči” ukazuju iz inicijative Zrenjanin je žedan.

Ukazali su da su od gradonačelnika ponovo čuli izjavu: “Ja i moj tim radimo na tome” pa sledeću: “Da je čuo iz medija da ima zainteresovanih investitora”.

Oni su pozvali gradonačelnika da im se obrati na protestu zakazanim za sledeću subotu.

“17 godina nam obećavaju, a mi 17 godina plaćamo i račune i flaširanu vodu! Ova, osamnaesta godina, biće poslednja godina naših muka, to vam Zrenjaninci poručuju i obećavaju”, poručili su Zrenjaninci.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *