fbpx Press "Enter" to skip to content

U Zrenjаninu održan tradicionalni ples predškolaca

Više stotina predškolaca, budućih prvaka odigralo je danas na glavnom gradskom trgu u Zrenjaninu zajednički ples, pod nazivom “Zdravo svete”, uz podršku svojih vaspitača i koordinatorke plesa Nikolete Vidaković.

U plesu su učestvovala deca iz svih vrtića iz Predškolske ustanove Zrenjanin,a plesali su uz muziku, aranžman i tekst Marka Pejčića i Igora Dunđerskog koji su za numeru “Zdravo svete, još uvek sam dete” iskoristili temu iz “Krcka Oraščića” Čajkovskog, za šta je kasnije urađen i tekst.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura zahvalio se deci što su, kako je rekao, ulepšali zrenjaninski trg zamolivši ih da aplauzom zahvale svojim vaspitačima i da se do jeseni dobro odmore, a da im raspust bude prepun druženja.


Buduće prvake pozdravio je i direktor Predškolske ustanove Vladimir Petrović poželevši im sreću i uspeh u školovanju i izrazio nadu da će svi oni postati dobri ljudi.

Zrenjanin je 2016. Godine, kao prvi grad u Srbiji, pokrenuo i organizovao “Ples predškolaca”, po uzoru na tradicionalnu svečanost u kojoj učestvuju maturanti, sredinom juna meseca svake godine.