fbpx Press "Enter" to skip to content

U Srbiju stiglo milion doza kineske vakcine

Redakcija
Pratite nas

Avion sa tovarom od milion doza kineske vakcine Sinofarm dočekao je na beogradskom aerodromu Nikola Tesla predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pored Aleksandra Vučića, avion su dočekali i ministar Zlatibor Lončar, šef BIA Bratilsav Gašić, kao i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

Avion je sleteo oko 9.50.

Vakcine su dopremljene u 10 kontejnera, a 125.000 vakcina stane u jedan kontejner, rekao je Vučić na aerodromu.

Vučić je ocenio da je dolazak kontigenta kineske Sinofarmove vakcine dokaz prijateljstva dve države i da je zahvalan ambasadorki Kine Čen Bo što je učinila napor da Srbija dobije to medicinsko sredstvo.

On je na dočeku aviona s vakcinama, na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“, rekao da se očekuje sud Agencije za lekove i medicinska sredstva o Sinofarmovom rešenju, ali da je uveren da su te vakcine odlične.

„To što Srbija ima (više tipova vakcina) dokaz je sposobnosti domaćeg političkog vođstva. Mi imamo odlične odnose s Kinom, to ne krijemo, nismo krili ni tokom sastanaka u Vašingtonu”, rekao je Vučić.

Najavio je da će verovatno narednih dana primiti upravo kinesku vakcinu kako bi pokazao da je ona bezbedna za stanovništvo.

Kineska „Sinofarm“ je treća vakcina koja će biti u upotrebi u Srbiji, nakon „Fajzerove“ i ruske „Sputnjik VE“.

Izvor: Danas / N1

Comments are closed.