Press "Enter" to skip to content

U petak održana tribina o kafileriji i „Vineksu“

Redakcija
Pratite nas

Latest posts by Redakcija (see all)

Zrenjaninski socijalni forum je u proteklom periodu organizovao više tribina posvećenih ekološkim problemima,ova kao i predhodne tribine bila je na temu nepodnošljivog smrada koji se širi iz kafilerije „Prekon“ u Zrenjaninu ali iz destilerije „Vineks“ u Lukićevu. 

Na tribini su na pitanja građana odgovarali Dušan Vukotić, Tomislav Stevanović, Petar Ilić, pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić i direktor “Prekona” Slavko Popović.

Pozivu organizatora se nisu odazvali gazda “Vineksa” Goran Ilić ali i Dragana Adamović, inspektor zaštite životne sredine.

Nije dopustivo da se na ovakav način ugrožava zdravlje stanovnika Lukićeva, izgradnja bioenergane je stala a mi ne znamio razloge. Ilić je pre godinu dana na ovom mestu rekao da će sve biti gotovo za godinu dana, međutim posao nije ni blizu kraja rekao je Dušan Vukotić iz Lukićeva.

Petar Ilić koji je kao bivši gradski inspektor podneo krivičnu prijavu za privredni prestup protiv kafilerije “Prekon” smatra da Gradska uprava mora preuzeti rešavanje ovog problema, te da kafilerija mora prestati sa radom.

U razgovoru sa građanima je učestvovavo i Duško Radišić pomoćnik gradonačelnika.

On je izjavio da ne treba dozvoliti “politizaciju” ovih problema, kao i to da je Ministarstvo zaštite životne sredine utvrdilo da nije bilo propusta u radu lokalne inspekcije. Radišić je rekao da je pozvao na tribinu i direktora “Prekona” kako bi građani od njega direktno čuli u kojoj fazi je ugradnja filtera.

Jedan broj prisutnih građana je negodovao na konstatacije Radišića da Gradska uprava radi sve kako bi se ovi problemi rešili.

Direktor “Prekona” Slavko Popović je prisutnim građanima dao novo obećanje povodom ugradnje filtera.

Trenutno smo u fazi montiranja opreme za prečišćavanje vazduha, kupljena je nova oprema koja ima duplo veći kapacitet od potrebnog izjavio je Popović.

Od direktora ove firme građani su dobili i obećanje da će u vrlo kratkom roku problem biti rešen, i da građani više neće osećati neprijatne mirise.

Po rečima prisutnih građana može se zaključiti da oni ne veruju u nova obećanja koja su na ovoj tribini dobili, te da će ukoliko se ova obećanja ne obistine rešenje potražiti na sudu.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *