fbpx Press "Enter" to skip to content

U petak na Trgu slobode podela besplatnih sadnica belog jasena građanima Zrenjanina

Zahvaljujući inicijativi NVO “Zeleni razvojni centar”, koja je pokrenuta na društvenim mrežama i odzivu velikog broja građana, grad Zrenjanin se pridružio akciji “Posadi svoj hlad”. Tim povodom će biti organizovana javna podela sadnica, sutra (9. aprila 2021. godine), na Trgu slobode, u 12 časova, uz obavezno poštovanje propisanih epidemioloških mera. Akcija se u isto vreme organizuje u celoj Srbiji, a sadnice su obezbeđene uz pomoć društveno odgovornih kompanija, koje žele da ozelene mesta u kojima živimo i kojima je bitno zdravlje građana.

Projekat “Posadi svoj hlad” je usaglašen sa ciljevima definisanim u pretpristupnom EU poglavlju 27, kao i u skladu sa ciljevima svetske akcije “Trillion Trees” Svetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu, u kojoj je NVO partner za održiva ekološka rešenja u Republici Srbiji. Ovaj projekat je takođe usaglašen sa evropskim Zelenim planom (European New Deal) u kome je čist vazduh u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije i podržan je od brojnih institucija.

Svaka sadnica sadrži logo sponzora, kao i QR kod preko kog njen vlasnik može da se registruje i prati uputstva za njen dalji razvoj. Druga strana vezice je ostavljena za ime vlasnika i datum sadnje.

Predložena lokacija za sadnju, za građane koji nemaju gde da posade svoju sadnicu je: katastarska parcela broj 9539 (drvored na putu koji iz Ulice 6. maja vodi do izletišta “Motel” u naselju Šumice).

Comments are closed.