fbpx Press "Enter" to skip to content

Trotoari i sporedne ulice uvek pod snegom

Redakcija
Pratite nas

Zrenjaninsko preduzeće “Eko-Gradnja” i ove sezone održava lokalne puteve na teritoriji grada Zrenjanina i to radi osmu godinu zaredom.

U nadležnosti tog preduzeća je 400 kilometara lokalnih saobraćajnica i ulica, dok su za održavanje oko 200 kilometara državnih puteva zadužene službe JP “Putevi Srbije”, koje je krajem prošle godine otvorilo novi punkt u Zrenjaninu, u okviru industrijske zone “Bagljaš”.

Ulice i lokalni putevi na teritoriji grada se čiste po planu i programu Odeljenja za urbanizam grada Zrenjanina, i to po prvom i drugom stepenu prioriteta, dok se ulice koje se ne nalaze među prioritetima čiste na osnovu posebnih naloga nadzornih službi.

Veći deo trotoara i staza u gradu je ostao neraščišćen, iako su nadležni uveravali građane da spremno dočekuje velike količine snega.

I pored zamerki i žalbi građana, nadležni objašnjavaju da čišćenje funkcioniše besprekorno, da se svi problemi rešavaju u rekordnom roku kao i da je najveći deo grada očišćen. Stiče se utisak da je način na koji se organizuje čišćenje ulica prevaziđen, i ne odgovara realnom stanju.

Comments are closed.