Press "Enter" to skip to content

Tribina : Prognani a slobodni

Ovu tribinu započeli smo, jer smo proganini sa svog posla, iz svojih kuća, gradova, zarad slobode i automnog mišljenja, nismo bili podobni za okruženja u kojima smo delali.
Juče smo se okupili, u ime nove solidarosti kojoj se nadamo u budućnosti i verujemo da ćemo ovako okupljeni zarad slobode, uspeti da promenimo pre svega naša okruženja i stvoriti neke nove ideje i koje će doprineti svim individuama da žive kao “prognani, ali slobodni” i da to ne bude problem, već stvar kojom se svako od nas ponosi, kažu iz Novog Optimizma

Na tribini su govorili: Janko Baljak, Predrag Koraksić Koraks, Gojko Božović, Vladan Slavković, Živko Grozdanić Gera, Željko Bodrožić, Branislav Grubački Guta, Nedim Sejdinović, Vera Jovanović, Dušan Knežević i Aleksandar Jankov.

Branislav Grubački Guta, osnivač Novog optimizma i jedan od idejnih tvoraca sinoćne tribie, istakao je da štand našeg lista na Medija marketu zapravo predstavlja simbol solidarnosti. On se prisetio da mu je, pre dve godine kada se preselio u Beograd, Danas pružio ruku solidarnosti, te da je na taj način dobio svoju drugu kuću oko koje se vrte sve njegove aktivnosti. Na kraju, on je poručio da, iako nije novinar niti je zaposlen u Danasu, naš list oseća kao deo sebe i sopstvenoig bitisanja.

Pogledajte fotografije sa ove tribine:

FOTO: Ljiljana Stojaković

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *