Press "Enter" to skip to content

Trash Hero Zrenjanin / Akcija čišćenja Plankovog parka

Obaveštavamo vas da će se 21. aprila sa početkom u 11h održati akcija čišćenja Plankovog parka. Nakon što su naše sugrađanke Kristina Lendvai i Katarina Đoković samoinicijativno organizovale akciju čišćenja Železničkog parka (https://www.zrenjanindanas.rs/pogledajte-kako-izgleda-plemeniti-aktivizam/), brojni mladi ljudi su im se pridružili sa željom da se organizuje nešto slično u većim razmerama.

Tako je došlo do ideje da organizujemo događaj Trash Hero Zrenjanin, kao deo globalne Trash Hero kampanje. Trash Hero okuplja volontere širom planete koji u okviru svojih zajednica organizuju akcije čišćenja i skreću pažnju na ekološke probleme u svojoj sredini. Više o ovoj inicijativi možete pročitati na njihovom zvaničnom sajtu: https://trashhero.org/


Događaj u Zrenjaninu organizuje se u saradnji sa Trash izazov Srbija i firmom EkoStar Pak, koji obezbeđuju kese za smeće i rukavice za volontere. Svi ponovno upotrebljivi materijali koji se prikupe tokom akcije čišćenja biće reciklirani.

 
Ovim putem pozivamo sve sugrađane i sugrađanke da nam se pridruže, i da istaknemo odgovornost koju je neophodno da svi, i kao društvo i kao pojedinci, uspostavimo prema svojoj životnoj sredini. Događaj je ujedno i obeležavanje Svetskog dana planete, doduše, malo unapred, s obzirom da se on obeležava 22. aprila. 

21. aprila u 18h Kino klub Zrenjanin organizuje projekciju dokumentarnog filma “No Impact Man”, o porodici koja istražuje da li je moguće živeti bez stvaranja ikakvog otpada i negativnog uticaja na planetu. Projekcija se održava u maloj sali Kulturnog centra, a ulaz je, kao i uvek, besplatan. Na projekciju su dobrodošli svi, bez obzira na to da li su učestvovali u akciji čišćenja.

Liked it? Take a second to support Redakcija on Patreon!

One Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *