fbpx Press "Enter" to skip to content

Toplana oštetila, Vodovod radi na uspostavljanju vodosnabdevanja u ulici Pere Dobrinovića

Tokom izvođenja sopstvenih radova JKP „Gradska toplana“ teško je oštetila vodovodnu mrežu u ulici Pere Dobrinovića, zbog čega su pomenuta i ulice u njenoj neposrednoj okolini bez vode.
Kako je saopštio Siniša Gajin rukovodilac Službe za informisanje u tom preduzeću, u toku su pripremne radnje za izgradnju privremene vodovodne mreže kako bi se obezbedila voda za pomenuti rejon, a potom će se, zbog težine oštećenja, izvršiti i zamena 250 metara vodovodne mreže u ulici Pere Dobrinovića.
Naveo je da je do prekida vodosnabdevanja došlo u rejonu ulica Pere Dobrinovića – Lidl – Uroša Predića – deo Laze Kostića.
Da bi se obezbedilo vodosnabdevanje do momenta nabavka materijala za potrebnu zamenu cevi, odlučeno je da se oštećeni deo mreže premosti izgradnjom privremene mreže na površini zemlje.
U toku je priprema za otpočinjanje navedenih radova, koja obuhvata uklanjanje uličnog mobilijara i instalacija drugih preduzeća koje se nalaze na mestu izvođenja radova, a koja su se u najkraćem roku odazvala pozivu i izašla na teren.
Trenutne procene su da će se raščišćavanje terena završiti do 18 časova, nakon čega će uslediti radovi JKP „Vodovod i kanalizacija“ na izgradnji privremene vodovodne mreže. Za izvođenje tih radova potrebno je, ukoliko ne dođe do nepredviđenih situacija, oko 5 časova.
Nakon završetka svih pomenutih radova biće uspostavljeno uredno vodosnabdevanje u pomenutom rejonu.
O radovima na zameni 250 metara teško oštećene vodovodne mreže, i potrebnom vremenu za njihovo izvođenje, javnost će blagovremeno biti obaveštena.
JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin, kako je saopšteno, ulaže maksimalne napore da otkloni posledice havarije izazvane ne svojom krivicom, i da u što kraćem vremenskom periodu obezbedi sve uslove za uredno vodosnabdevanje građana koji žive u pomenutom rejonu.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *