Press "Enter" to skip to content

Tajni izbori za savet MZ “Sonja Marinković” u naselju Bagljaš

Večeras smo po prijavi građana Bagljaša obišli prostorije mesne zajednice “Sonja Marinković” u ovom naselju i ustanovili da se uveliko prikupljaju potpisi za kandidate za savet mesne zajednice.

U prostorija mesne zajednice smo zatekli funkcionere Srpske napredne stranke koji učestvuju u ovom procesu a sa sigurnošću znamo da ne pripadaju ovoj MZ, pored njih smo zatekli i građane koji su nam potvrdili da su pozvani od strane određenih funkcionera ove stranke da večeras dođu i daju svoju podršku određenom kandidatu. Gospođe koje rade na overi potpisa su vrlo nevešto i dosta zbunjeno pokušale da na odgovore na pitanje zašto nigde nije istaknuto odnosno objavljeno u medijima da su predizborne radnje otpočele, na pitanje pomoćnika gradonačelnika Sime Salapure koji učestvuje u prikupljanju potpisa zašto sekretar nije istakao na oglasnu tablu saopštenje o ovim radnjama nisu znale da odgovore. 

Izbori za ovu MZ su održani u februaru 2015 godine i po zakonu o lokalnoj samoupravi oni se mogu raspisati šest meseci pre isteka aktuelnog saziva. 

Svakako da ovakve radnje nisu dobrodošle i da ne nailaze na odobravanje kod građana. Koliko smo uspeli da saznamo kandidature se mogu predati zaključno sa 07.12.2018 godine.

One Comment

  1. […] ne učestvuju međutim to nije slučaj. O tome kako su raspisani ovi izbori smo pisali u tekstu Tajni izbori za savet MZ „Sonja Marinković“ u naselju Bagljaš, kao i u tekstu (O)pozicija (ne)zainteresovana za izbore za savete […]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *