Press "Enter" to skip to content

Šutanovac: Više vredi tajna kako se pravi Koka-kola, nego sve srpske tajne

Bivši ministar odbrane Srbije i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je da je Srbija pod desantom i ozbiljnom aktivnošću da se spreči bilo kakav evropski put i da je “špijunska afera” u Srbiji pokušaj da se izvrši politički uticaj i politički pritisak.

Šutanovac je u Utisku nedelje rekao da je u prethodnom periodu moglo da se vidi kako je Rusija prošla u Crnoj Gori i Makedoniji i da im je sada Srbija poslednje utočište, te da će pokušati maksimalno da “zakucaju Srbiju” da ostane van EU i NATO i pod njihovim jakim uticajem.

“Videli smo na koji način su prošli Rusi u Crnoj Gori i Makedoniji. Njihovo poslednje utočište je Srbija i oni će obaveštajnim radom maksimalno pokušati da utiču, ne samo na prikupljanje obaveštajnih podataka, što rade sve zemlje sveta, nego će i politički uticaj da iskoriste i pokušaju da zakucaju Srbiju da ostane van EU i NATO i pod jakim uticajem Rusije, što se ovde u Srbiji u poslednje vreme i sprovodi”, rekao je Šutanovac.

On je kazao da Srbija nema toliko velike tajne i da misli da više vredi tajna kako se pravi Koka-kola nego sve srpske tajne i da je afera u koju je umešan službenik ruske ambasade u Srbiji samo pokušaj desanta protiv evropskog puta Srbije.

Šutanovac je naveo i da su zvaničnici Rusije govorili da će podržati svako rešenje o Kosovu i svaki dogovor koji postignu Beograd i Priština, a da su se u poslednje vreme vratili na ono koje je u skladu sa Rezolucijom 1244.

Izvor: N1

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *