fbpx Press "Enter" to skip to content

Stevanović: Za medicinare vakcinacija je morala biti obavezna

Zrenjaninski pedijatar Tomislav Stevanović, predvodnik grupe od 270 roditelja koji su pre tri godine podneli krivičnu prijavu protiv dr Jovane Stojković, koja je pre dva dana privedena zbog širenja panike i nereda, i drugih antkivakcinaša, govori za Kurir da je veoma opasno kada upravo zdravstveni radnici koriste svoju inteligenciju i ubeđuju ljude da se ne vakcinišu.

– Među antivakcinašima postoje profesori medicine, kao što je Branimir Nestorović, koji ima veoma veliki uticaj na javnost, i upravo njegove izjave su delom i dovele do toga da neki odustanu od vakcinacije i da se osujete ogromni napori države da zaštiti stanovništvo i tako zaustavi i ovu pošast. Strašno je da neko ko je završio medicinu i zakleo se da pomaže i leči ljude koristi svoju inteligenciju da bi ubedio građane koji ne znaju ništa o cepivima da je to štetno! Manipuliše se činjenicama, a svi lekari koji to rade rade zbog profita, da li direktno ili indirektno, jer antivakcinalni pokret uvek ide uz promociju nekih alternativnih metoda lečenja – kazao je dr Stevanović i dodao da bi, po njemu, za medicinare vakcinacija morala biti obavezna.  

Doktor Tomislav Stevanović, čuveni zrenjaninski pedijatar pričao je o korona virusu, vakcinama, i onima koji su protiv vakcinisanja kao gost u podkastu “Zrenjanin danas”.

Izvor: Kurir