Press "Enter" to skip to content

STAV: Zašto plaćamo garancije za uslugu prečišćavanja vode, a od prečišćavanja ni traga?

Pratite nas
Redakcija
Pratite nas

Latest posts by Redakcija (see all)

Zašto plaćamo AOFI garancije ?

Izvođač usluge prečišćavanja vode je zahtevao garanciju da će usluga prečišćavanja vode biti plaćena. Ovde nije ništa sporno. Međutim obaveze grada prema konzorcijumu koji prečićava vodu počinju onda kada poteče čista voda, kada se to zvanično potvrdi.

Bez obzira na to grad je ovu garanciju za plaćanje usluge pribavio od Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza (AOFI) još pre 4 godine. Ova garancija nas je godišnje koštala 6,7 miliona dinara i taj novac je svake godine predviđen budžetom grada iako čista voda nije bila ni na vidiku.

Bezuspešno smo Skupštinu grada nekoliko puta pokušali da ubedimo o obustavu plaćanja AOFI garancije, podsećajući da obaveze prizilaze tek kada poteče čista voda. Sredinom prošle godine sama Agencija jer odlučila da obustavi naplatu pošto su uvideli da im se plaća nešto što nema smisla.

To međutim nije moglo da spreči veliku želju gradske vlasti da se ta garancija ipak plaća. Na sednici Skupštine grada 27. marta ove godine odlučeno je da se garancija plaća i ove godine, ali sada ne više 6,7 miliona dianara nego 9,7 milona dinara godišnje. Zaista nije jasna logika da se paća ono što nepostoji. Garancija za naplatu usluge prečiššćavanja vode koje nema.

Kao što je napočetku teksta već napisano garancija nije sporna, ali da prvo vidimo hoće li uopšte te čiste vode biti. Sudeći po probnom puštanju u rad ona nije ni najamnje izvesna.

Aleksandar Korovljev (DJB)

Liked it? Take a second to support Redakcija on Patreon!

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *