Press "Enter" to skip to content

Šta se dešava sa dezinfekcijom grada?

Grad Zrenjanin još uvek nije uradio dezinfekciju ulica i zgrada.

Hladno vreme i pooštrene mere su idealan momenat da se izvrši dezinfekcija po gradu, veliki broj lokalnih samouprava je izvršio dezinfekciju javnih površina, ulica i trotoara, kako na gradskom tako i na seoskom području, takođe je urađena i dezinfekcija ulaza u stambene zgrade.

Aleksandar Jankov predsednik gradskog odbora Zelene stranke smatra da Gradska uprava mora hitno da reaguje.

Želimo da skrenemo pažnju Gradskoj upravi da obezbedi odgovarajuće količine rastvora natrijum hipo hlorita za sve stambene zgrade, i da sa upravnicima zgrada omoguće dezinfekciju istih.
Natrijum hopohlorit je trenutno najefikasnije sredstvo koje se može lako nabaviti, u ovu akciju uključiti i JKP “Vodovod i kanalizaciju” koji sigurno ima određene količine ovog sredstva.
Takođe pozivamo i na učestalije pranje kako gradskih tako i seoskih ulica
.” istakao je Jankov.

Gradonačelnik Čedomir Janjić je u izjavi za portal zrenjanindanas.rs rekao da Gradska uprava radi sve kako bi u što kraćem roku izvršila dezinfekciju grada.

Počeli smo sa dezinfekcijom gradskih ulica, što se tiče pranja ulica na seoskom području i to će biti urađeno. Trenutno u koordinaciji sa upravnicima zgrada radimo na planu dezinfekcije svih stambenih zgrada, danas i sutra se održavaju sastanci sa njima. Želim da napomenem da su neke zgrade već dezinfikovane, Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 će učiniti sve kako bi građani Zrenjanina što lakše i sigurnije prošli kroz ovu krizu” – poručuje Čedomir Janjić.

2 Comments

  1. Živkov Marija Živkov Marija 25 марта, 2020

    Molim vas kad će starije osobe od 65_70 god. moći da dodju do maski!!!

  2. Wuhan Wuhan 25 марта, 2020

    Živeo gradonačelnik! Ako ne valja, idemo na nove izbore! 🤪😁💉

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *