fbpx Press "Enter" to skip to content

Šta krije izborna lista Srpske napredne stranke u Zrenjaninu?

Zakon o lokalnim izborima jasno i nedvosmisleno kaže da građani imaju pravo da budu obavešteni o izbornim listama.

Građani imaju pravo da budu obavešteni o izbornim listama.Građani imaju pravo da, preko javnih glasila, budu blagovremeno, istinito i nepristrasno obavešteni o svim aktivnostima učesnika izbornog postupka i događajima značajnim za izbore.

Zakon o lokalnim izborima, Član 27

Srpska napredna stranka je 6. marta predala je Gradskoj izbornoj komisiji listu “Aleksandar Vučić – za našu decu” i objavila da je Goran Knežević nosilac ove liste u Zrenjaninu.

Međutim javnost je ostala uskraćena za imena ostalih 66 kandidata za odbornička mesta, stiče se utisak da se nešto skriva od građana.

Isti slučaj je i u Sečnju gde je Vukašin Baćina odbornik u Skupštini opštine Sečanj podneo prigovor tamošnjoj izbornoj komisiji.

Baćina takođe smatra da građani imaju pravo da budu informisani o izbornim lista i naglašava da je to u skladu sa zakonom.

U Zrenjaninu je reagovala Zelena stranka zahtevajući od Gradske izborne komisije da objavi na sajtu grada kompletnu listu kandidata i da za svaku sledeću listu koja bude predata u što kraćem roku učini isto.