Press "Enter" to skip to content

ŠTA KAŽU STRUČNJACI O PROBLEMIMA SA VODOM U ZRENJANINU

Posle nepune tri nedelje od dobijanja sanitarne dozvole, zrenjaninska Fabrika vode je stala. Po rečima Nenad Obradović iz Grupe Zilio, samo privremeno.

Postrojenje za prečišćavanje vode u Zrenjaninu privremeno je stalo sa radom zbog, kako su saopštili, mehaničkog zagađenja sirove vode iz bunara, koje je pretilo da ozbiljno ošteti opremu. 

Profesor Božo Dalmacija sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu smatra da problem nije u sirovoj vodi iz bunara.

“To su oni izdvojili iz vode pomoću različitih hemikalija. To nema veze sa ulaznom vodom, nema veze sa izlaznom vodom. Nema veze sa vodom iz bunara, niti to može da dođe iz bunara” rekao je Dalmacija u izjavi za N1.

Građanska inicijativa „Zajedno za vodu“ predložila je da dr Božo Dalmacija bude jedan od članova komisije koja će kontrolisati puštanje u pogon postrojenja za prečišćavanje vode, ali je ovaj predlog Gradska uprava odbila.

Pogledajte prilog Nataše Kovačev (N1)

Izvor: N1 / Nataša Kovačev

One Comment

  1. Ibojka Peters Banic Ibojka Peters Banic 29 априла, 2019

    Direktor Zrenjaninskog vodovoda je svinja,pa neka se valja u mulju,a mi normalni gradjani zahtevamo za svoj novac cistu pitku vodu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *