Press "Enter" to skip to content

Srbija ima nove ljude

Kao društvo smo u konstantnoj potrazi za nekim “novim” ljudima, od sporta preko kulture pa do politike.

Mnogo je teorija zašto se ova pojava javlja, međutim u gomili odgovora najviše verujemo teoriji da je problem taj što mi ne vidimo te ljude a oni su tu, oko nas.

Pokušaćemo da kroz nekoliko tekstova predstavimo neke organizovane ljude koji daju nadu i konstantnim radom skreću pažnju na sebe.Neki od njih su već probili barijeru i učestvuju u radu svojih lokalnih zajednica, da li kao opozicija ili vlast.

Lokalni front – Kraljevo

Pokret “Lokalni front” iz Kraljeva, koji formalno nema članstvo, osvojio je 5,95 odsto . Ovo je bila osvežavajuća vest te 2016 godine, za mnoge van Kraljeva. Iskrenost i srčanost koju su pokazivali u kampanji je dovela do ovakvog rezultata, kao po pravilu sa malim budžetom uprkos pričama sa druge strane da su “plaćenici”.

Ne žele da se odreknu uličnih protesta, tu su istrajali ali i sačuvali biračko telo koje se definitivno nalazi na ulici. Obilaze i druge gradove, govore po tribinama i medijima van Kraljeva, imaju energiju koja je pokretač svega. Njihov svojevrsni moto “bez straha” je dao velikog udela u rezultatu Saše Jankovića u trci sa Aleksandrom Vučićem. Pokušavaju sa ukrupnjavanjem broja svesnih ljudi i skreću pažnju na sebe do  te mere da su više puta bili žrtve raznih napada, pa čak i fizičkih. 

Poslednja akcija koja je dobila veliki odjek u javnosti jeste ta da su i u Kraljevu nepoželjne karukature Predraga Koraksića Koraksa, međutim u slučaju kada su sve gradske sale “zauzete” karikature su prošetali, opet na ulicu. Svakako dobar primer doze optimizma i solidarnosti koja treba da krasi one koji pretenduju na vlast. Vredni pažnje.

foto:Ljiljana Stojaković

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *