fbpx Press "Enter" to skip to content

Srbija ima nove ljude (4)

Kao društvo smo u konstantnoj potrazi za nekim „novim“ ljudima, od sporta preko kulture pa do politike.

Mnogo je teorija zašto se ova pojava javlja, međutim u gomili odgovora najviše verujemo teoriji da je problem taj što mi ne vidimo te ljude a oni su tu, oko nas.

Pokušaćemo da kroz nekoliko tekstova predstavimo neke organizovane ljude koji daju nadu i konstantnim radom skreću pažnju na sebe.Neki od njih su već probili barijeru i učestvuju u radu svojih lokalnih zajednica, da li kao opozicija ili vlast.

GG Kritična masa – Kula

Grupa građana Kritična masa je nastala 31. oktobra, nakon prethodno raspisanih lokalnih izbora, a sve kao odgovor na bahatu i po građane Kule pogubnu lokalnu vlast Srpske napredne stranke i njenih satelita (Svm-a,Srs..).U početku grupa je brojala svega nekoliko ljudi, da bi se potom ojačala slobodnim građanima iz ostalih naseljenih mesta u Opštini Kula pre svih Lipara,Kruscica i Sivca. Akcenat GG KM sa su lokalni problemi i građanska svest, sve sa ciljem da se jednog dana napravi vlast odgovornih, stručnih i poštenih ljudi, kao odgovor na primitivizam koji dolazi sa druge strane. Borbu smo akcentirali na nerealne i astronomske namete, socijalna pitanja, kontrolisanu potrošnju budžeta, dostupnost besplatnog prevoza za učenike iz svih mesta opštine Kula i smanjenje cena vrtića koja iznosi sada neverovatnih 4500 din. Da li su to “zlatne godine” Sns-a?! U buduće odbornike GG KM čeka težak posao u lokalnoj skupštini, ali jedno sto obećavamo našim glasačima je da ih nećemo izneveriti i da ćemo pošteno, odgovorno i časno zastupati potlačenog čoveka, do poslednjeg daha. Ovim putem dajemo punu podršku građanskim protestima u Beogradu i drugim gradovima širom Srbije, kao i podršku ostalim lokalnim organizacijama, koje smatramo da su treći put i jedini model efikasnog organizovanja kao odgovor za smenu ovog nakaradnog naprednjačkog režima. Takođe za kraj, sama činjenica da u uslovima neravnopravne borbe, KM je osvojila blizu 1700 glasova,odnosno četiiri mandata sa budžetom od 150 eura je samo podstrek i za ostale slične organizacije da su promene ipak moguce.

Mi smo uspeli da raskrinkamo sve lažne liste i pokrete kojima je vlast pokušala da amortizuje nezadovoljstvo građana, ljudi se moraju organizovato lokalno i to je jedini način za rešavanje problema na lokalu.

GG Kritična masa – Kula (FaceBook)

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *