Press "Enter" to skip to content

Saopštenje UG “Stop kafileriji”

“Prekon” DOO je uprkos činjenici da mu je prošlog petka uručena Zabrana, nastavio da radi punim kapacitetom, te i dalje svedočimo da se neprijatni mirisi šire Gradom. Budući da rad pogona nije zaustavljen, mi smo organizovali i sedmu po redu protestnu vožnju. Naši sugrđani su nam se priključili u još većem broju, jer su se uverili da pravila koja važe za žitelje Zrenjanina ne važe i za kafileriju – piše u saopštenju.

Udruženje “Stop kafileriji” je za samo nekoliko dana sakupilo više od 4000 potpisa, sto je po Statutu Grada Zrenjanina više nego dovoljno da se preispita rad organa lokalne samouprave u rešavanju ovog problema.

“Tražimo od načelnika Odeljenja inspekcije, koji je doneo Rešenje o zabrani rada, da pokrene postupak prinudnog izvršenja tog Rešenja jer se isto ne poštuje od strane “Prekona”, kao i da od njega tražimo podnošenje prekršajne prijave protiv pravnog lica “Prekon” DOO i odgovornog lica u tom pravnom licu jer nisu izvršili nalog o zabrani rada koji je izdala nadležna Inspekcija” kažu u ovom udruženju.

Najava aktivnosti UG “Stop kafileriji”

Petak, 21.08.2020.

1. “Gomex“ na Zelenom Polju 15-19h
  2. Auto perionica u Aviv parku, 18-21h

Subota, 22.08.2020.

1. Pijaca na Bagljašu 8-12h

Naši sugrađani u Mužlji moći će da Peticiju pročitaju na Mađarskom jeziku i potpišu u “Gomex”-u od 8 do 12h. Najavljujemo da ćemo uskoro organizovati potpisivanje u MZ Šumica i Gradnulica, na Velikoj i Maloj pijaci, Peskari i u centru Grada. U subotu, 22.08.2020, kao i do sada pozivamo, na uobičajenu protestnu vožnju u 19h ispred “Luxol”-a.

Be First to Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *