fbpx Press "Enter" to skip to content

Santovac: Od poreza na plate i imovinu gradićemo nove škole i vrtiće

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac ističe da prodajom građevinskog zemljišta grad ostvaruje višestruku dobit.

Veliko interesovanje investitora ukazuje da je Zrenjanin pouzdana sredina za poslovanje. Da imamo dobar poslovni ambijent i jasne i brze procedure, što investitori, očigledno, veoma cene. Ujedno, Zrenjanin se ponovo pozicionira kao važan industrijski grad. Kao sredina u koju dolaze najveće strane fabrike. Investitori vide Zrenjanin kao grad velikih pocencijala, a građani kao grad dobrih perspektiva. Kao sredinu koja pruža dobre mogućnosti za posao i život – rekao je Satnovac.

Santovac je istakao da investicije nisu zbir cifara, niti brojka na papiru, već da svaki novi kvadrat, svaki novi uloženi dinar u fabrike, ili stanove predstavlja korist za zajednicu.

Više kvadrata znači više novca u gradskom budžetu. A to znači više investicija u škole, vrtiće, domove zdravlja. Lepše zelene površine, uređenija dečja igrališta, sređenije i lepše parkove. Pritom se svaka investicija detljano planira, kako bi se obezbedili što veći benefiti za zajednicu. U posebnom je fokusu je urbanističko planiranje i zaštita životne sredine. Na Svetski dan planete Zemlje, 22. aprila, imao sam važan sastanak s predstavnicima Linglonga, koji ulaže milijardu dolara u fabriku u našem gradu, na kom smo se saglasili da je zaštita životne sredine zajednički interes – kaže Santovac.

Comments are closed.