fbpx Press "Enter" to skip to content

Raste broj zaraženih u Zrenjaninu

Direktor Zavoda za javno zdravlje u Zrenjaninu dr Zdravko Ždrale izjavio je da raste broj obolelih na teritoriji grada Zrenjanina, te da je juče testirano testirano 19 osoba, a da je sedmoro bilo pozitivno. Prema rečima direktora Zavoda veći je broj zaraženih u Zrenjaninu u odnosu na prvi krug.

Takođe danas je potvrđeno da se od korona virusa u Kliničkom centru Vojvodine leči 9 pacijenata iz Zrenjanina, a prema podacima MUP-a trenutno je na zrenjaninskoj teritoriji 127 osoba u samoizolaciji.

Prema oceni epidemiologa, stanje u Vojvodini je nepovoljno jer i dalje imamo dnevni porast broja osoba obolelih od virusa Covid-19. Pokrajinska vlada obezbedila je medicinsku opremu i pi-si-ar mašine za testiranje u gotovo svim zavodima za javno zdravlje. Pored testiranja u Instititu za javno zdravlje Vojvodine i u KCV vršimo paralelno testiranje i u Somboru, Zrenjaninu, Subotici, Pančevu, Kikindi i Sremskoj Mitrovici. Na rezultate testiranja na prisustvo virusa kovid 19 u Vojvodini ne čeka se duže od dvadeset četiri časa“, kazao je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *