fbpx Press "Enter" to skip to content

Prva nagrada u Valjevu i plasman u Grand Prix „HorFesta“

Muška vokalna grupa „Pannonica“ proteklog vikenda učestvovala je u prvoj etapi 5. „HorFest“, horskog festivala, koji se održao u Valjevu. U naš grad doneli su nova horska odličja. Osvojenu Prvu nagradu sa visokih 96,25 bodova, Posebnu nagradu za izvođenje kompozicije „A što ti je mila kćeri“ i plasman u drugu etapu koja će se odžati 24.juna za titulu Grand Prix festivala.

Dirigentkinja vokalne grupe, Zorica Kozlovački, prenela je svoje utiske za naš portal:
„Izuzetno sam zadovoljna našim plasmanom na Festivalu u Valjevu. Posle osvojene zlatne medalje i titule pobednika kategorije nedavno u Bijeljini ova priznanja su potvrda našeg dosadašnjeg rada. S obzirom da se prva etapa takmičenja odvijala onlajn raduje me plasman naše grupe u drugu Grand Prix etapu gde ćemo sa drugim visoko nagrađenim horovima sa zadovoljstvom pevati uživo.

Izuzetno smo ponosni na Posebnu nagradu za kompoziciju „A što ti je mila kćeri“ gde je žiri prepoznao kvalitet znalački komponovanog, izuzetno lepog ali i veoma zahtevnog aranžmana Mirka Jankova i naše veliko zalaganje da ga što bolje interpretiramo. Osećamo ogromnu zahvalnost na ovom i svim ostalim aranžmanima koje on sa svojim posebnim senzibilitetom, znanjem i emotivnom suptilnošću stvara i daruje nam kao neprocenjiv poklon. Proces njihovog „oživljavanja“ je privilegija i stvara nam veliku radost i uživanje.

Osim takmičarskog dela organizatori su nam pripremili sadržajan i bogat program. Prisustvovala sam sa ostalim dirigentima izuzetno interesantnom Masterclass – u dirigentkinje Dragane Jovanović koja je svoje bogato znanje i iskustvo podelila sa nama, razgovoru za okruglim stolom sa ovogodišnjim žirijem Festivala u sastavu Vesna Šouc Tričković, Tamara Adamov Petijević, Katarina Stanković i Milica Stepanović Baba-Milkić koje su iscrpno obrazložile svoje utiske i uputile nam odlične sugestije za dalji rad i napredak. Na kraju slušali smo koncert na kojem su se zanimljivim programom predstavili valjevski horovi i etno grupe.

Poslušajte kompoziciju „A što ti je mila kćeri“ koja je dobila posebnu nagradu https://youtu.be/vZ64XAQPYoU